Αργυρούπολη: Με ομοίωμα χειροβομβίδας ο Συνταγματάρχης (Σ/Ξ) διέπραξε τρεις ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα

Πειθαρχικά ελεγκτέος από την Υπηρεσία του Στρατού Ξηράς όπου υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα, ο “ληστής με τη χειροβομβίδα” Συνταγματάρχης (Σ/Ξ)’, ο οποίος με ομοίωμα χειροβομβίδας διέπραξε τρεις ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα

Επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη του 53χρονου Συνταγματάρχη εν ενεργεία, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, και περιγράφει τον τρόπο δράσης του “ληστή με τη χειροβομβίδα”, ο οποίος κατηγορείται συνολικά για τρεις ληστείες.

Ο 53χρονος εν ενεργεία Συνταγματάρχη του Οικονομικού Σώματος του Στρατού Ξηράς, είχε ταυτοποιηθεί ως ο “ληστής με τη χειροβομβίδα” και από τον Οκτώβριο του 2022, είχε διαπράξει τρεις ληστείες υποκαταστημάτων τραπεζών, στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.  Από Υπηρεσιακή ενημέρωση ο 53χρονος εν ενεργεία Αξιωματικός του Οικονομικού στο Στρατό Ξηράς, κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, και τον εντόπισαν στη Δάφνη, όπου και συνελήφθη.

Όπως διακριβώθηκε ο 53χρονος δράστης, εισερχόταν στα καταστήματα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με ομοίωμα (όπως προέκυψε στη συνέχεια) χειροβομβίδα, και αφαιρούσε χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα του τραπεζικού καταστήματος.

Σε σωματική έρευνα στον 53χρονο κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των €2.500, πέντε πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία – αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό- χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα. Επίσης κατασχέθηκε και το όχημά του, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας στην Αργυρούπολη.

Ο κατηγορούμενος, παραπέμφθηκε στον Στρατιωτικό Εισαγγελέα.