ΘΣΝ: «Ήμουν σε άμυνα» δήλωσε ο κατηγορούμενος Ειδικός Φρουρός- Έλαβε προθεσμία να απολογηθεί

Ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο όχημα και όχι στον οδηγό, ευρισκόμενος «σε άμυνα» ο κατηγορούμενος Ειδικός Φρουρός για τον τραυματισμό του  16χρονο Ρομά

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (09/12) ζήτησε κι έλαβε ο κατηγορούμενος Ειδικός Φρουρός, ο οποίος πυροβόλησε σε καταδίωξη και βολίδα του όπλου του τραυμάτισε τον 16χρονο Ρομά . Ο κατηγορούμενος αποχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης  (06/12-12.15) από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου μετήχθη υπό αυστηρά Μέτρα Τάξης , εντός και εκτός του κτηρίου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το συνήγορο του Ειδικού Φρουρού, ισχυρίζεται ότι βρέθηκε σε άμυνα, καθώς ο παραβατικός 16χρονος Ρομά και οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΔΙΑΣ κατά την καταδίωξη. Όπως παραθέτει στον απολογητικό του ισχυρισμό ο Ειδικός Φρουρός, επέβαινε στην δεύτερη υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Πυροβόλησα δύο φορές για εκφοβισμό. Ήθελα να πυροβολήσω στα λάστιχα και έγινε ό,τι έγινε. Από την ένταση της στιγμής και την αστάθεια της μηχανής η μία σφαίρα έφυγε στον αέρα και η άλλη βρήκε τον 16χρονο. Εγώ ήθελα να πυροβολήσω στα λάστιχα».

Νωρίτερα, σε προσαγωγές έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις καθώς Ρομά και “αλληλέγγυοι” οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σε δημιουργία κλίματος κατά τη μεταφορά του Ειδικού Φρουρού στο Ανακριτικό Γραφείο. Μεταξύ των ταραξιών σε επικοινωνιακό σόου και ο πατέρας του 16χρονου Ρομά, ο οποίος επιτέθηκε κατά των αστυνομικών και όταν εγκλωβίστηκε από τη διμοιρία, άρχισε να ουρλιάζει, «Τον γιο μου σκοτώσανε!»

Τα επεισόδια προκάλεσε οργανωμένη ομάδα περίπου 50Ρομά και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι οποίοι κινήθηκαν συντεταγμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο χώρο αφίχθησαν επιπλέον τρία οχήματα, με επιβαίνοντες Ρομά. Σε απώθηση των ταραξιών, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών και οι ταραξίες Ρομά και “αλληλέγγυοι” αντιεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα και προκάλεσαν εμπρησμούς σε κάδους.