Αρχ.ΕΛΑΣ: Σε διαθεσιμότητα Αστυνομικός, για φωτογραφικό στιγμιότυπο, να χειροδικεί σε λαθρομετανάστη.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για φωτογραφικό στιγμιότυπο, στο οποίο εμφανίζει Αστυνομικό να χειροδικεί σε αλλοδαπό λαθρομετανάστη, στην Κω.

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας, σχετικά με φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού, στη νήσο της Κω. Επιπλέον, προανάκρισης επελήφθη η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα” αναφέρεται στην Αστυνομική ανακοίνωση.

wpid-img_20150810_150902.jpg

Την επίμαχη φωτογραφία  ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο ανταποκριτής του Associated Press -Dalton Bennett, ο οποιος βρίσκεται στο νησί της Κω,  και κατέγραφε τους λαθρομετανάστες και Σύρους πρόσφυγες να αναμένουν για την παραλαβή εγγράφων προσωρινής τους παραμονής στη χώρα. Το σχόλιο του Dalton Bennett, στο Twitter, αναφέρει

 cop brandishes knife and slaps terrified  and  as they wait for papers. Welcome to 

(«Έλληνας αστυνομικός κραδαίνει μαχαίρι και χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύρους, ενώ περιμένουν για τα χαρτιά τους. καλώς ήρθατε στην Κω».)

Το περιστατικό έχει καταγραφεί και σε βιντεοληπτικό υλικό στο οποιο έχει καταγραφεί η κατάσταση που επικρατεί έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση το νησιού. Λαθρομετανάστες χωρίς να τηρούν σειρά προτεραιότητας επιχειρούν να παραλάβουν τα έγγραφα προσωρινής παραμονής με ελάχιστους Αστυνομικούς να βρίσκονται στο χώρο. Μόλις ένας Αστυνομικός, καταβάλει προσπάθεια να βάλει σε τάξη τους λαθρομετανάστες,  “Ρε, που είπα; Εδώ. Που είπα;.. Εδώ” φωνάζει ο Αστυνομικός ενω επιχειρεί να τους βάλει σε γραμμή προτεραιότητας.Όπως καταγράφεται στο βίντεο του Associated Press, λαθρομετανάστης από το Πακιστάν, επιχειρεί να βγει από το προκαθορισμένο σημείο και να περάσει μπροστά.