Άραξος: Τραυματίστηκε Υπαξιωματικός της ΠΑ στη διάρκεια άσκησης

Μία άδεια πτερυγική δεξαμενή καυσίμου μαχητικού αεροσκάφους καταπλάκωσε τραυματίζοντας νεαρή Υπαξιωματικό της ΠΑ, σε άσκηση, στην 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου.

image

Η νεαρή Υπαξιωματικός, η οποία υπηρετεί στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της 335 Μοίρας. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ήταν εκπαίδευση στην ταχεία επανεξυπηρέτηση του μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block.52+ ADV, όπου μεταξύ των άλλων, προβλέπεται και η αντικατάσταση απομάκρυνση της δεξαμενής (κενή καυσίμου) και εν συνεχεία η επανατοποθέτησή της. Όταν η άδεια πτερυγική δεξαμενή καυσίμου του μαχητικού αεροσκάφους την καταπλάκωσε, τραυματίζοντάς την σοβαρά.
Η Υπαξιωματικός διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου διαγνώσθηκε κάταγμα Α΄ οσφυϊκού σπονδύλου και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργείο (01/03).
Από το ΓΕΑ, συγκροτήθηκε επιτροπή διερεύνησης του ατυχήματος από την Π.Α., καθώς διενεργείται παράλληλα και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).