ΑΠΘ: Συνελήφθη τραπεζικός υπάλληλος στα επεισόδια ταραξιών με μολωτοφ, στη βιβλιοθήκη με προκλήσεις στα ΜΑΤ

Στα επεισόδια που προκάλεσαν “ταραξίες” με πρόφαση φοιτητές σε διαμαρτυρία έξω από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης προκάλεσαν βανδαλισμο στο χώρο της βιβλιοθήκης, συνελήφθησαν τρία άτομα

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν (10/05) οι Ομάδες Συλλήψεων της Αστυνομίας, για τα επεισόδιο στο ΑΠΘ. Μεταξύ των συλληφθέντων 48χρονος, ο οποίος προκαλούσε τους αστυνομικούς των ΜΑΤ μεταξύ των φοιτητών του ΑΠΘ, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Με μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, προσέγγισε τους αστυνομικούς της διμοιρίας τράβηξε έναν αστυνομικό από τι σακίδιο, ρωτώντας «τα ΜΑΤ φοράνε παντελόνια;» Οι αστυνομικοί απώθησαν τον 48χρονο και τους φοιτητές και στην ένταση που ακολούθησε, προχωρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Ο άνδρας δεν ήταν γνωστός μεταξύ των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας- καθηγητών και φοιτητων- ενώ σε ερωτήσεις για την παρουσία του στο χώρο και την ιδιότητά του. Ο ίδιος αρχικά ισχυρίστηκε ότι είναι καθηγητής δημοσιογραφίας, και στη συνέχεια, ότι βρίσκεται στο χώρο ως απόφοιτος του ΑΠΘ.

Στα κοινωνικά δίκτυα, “αριστερόστροφοι” και “αλληλέγγυοι” απέδιδαν στον 48χρονο την ιδιότητα “αστυνομικού της Ασφάλειας σε διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή να προκαλέσει τα επεισόδια”. Κατά τη σύλληψή του ωστόσο ακολούθησε η εξακρίβωση στοιχείων του και προέκυψε ότι ο 48χρονος είναι τραπεζικός υπάλληλος κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Το πρωί (11/05) παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της έργω εξύβρισης, ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση του αυτοφώρου.