Αποσύρθηκε το άρθρο για το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές των Συνδικαλιστικών Οργάνων

Αποσύρθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το άρθρο 1. αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξει της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και των Αστυνομικών

Αποσύρθηκε το άρθρο 1, της τροπολογίας που προέβλεπε ότι η εκλογή των Οργάνων και αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών Ομοσπονδιών γίνεται από ενιαίο ψηφοδέλτιο, για όλες τις παρατάξεις και υποψηφίους. «Αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη τροπολογία, εκτός από το άρθρο 1, το οποίο θα αφαιρεθεί, θα εξαιρεθεί», ενημέρωσε την Εθνική αντιπροσωπεία ο Νίκο Παπαθανάση.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «κατά υφιστάμενη διαδικασία, οι εκλογείς δύνανται να ψηφίζουν υποψηφίους από έναν συνδυασμό, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ελευθερία επιλογής των εκλογέων μεταξύ περισσότερων υποψηφίων. Με την προωθούμενη ρύθμιση, η διαδικασία εκλογής των οργάνων και των αντιπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων καθίσταται ταχύτερη και απλούστερη, η ψήφος των εκλογέων πιο ελεύθερη, και η αντιπροσώπευσή τους πιο αντικειμενική. Το σύστημα αρχαιρεσιών με ενιαίο ψηψοδέλτιο επιτρέπει ανάδειξη των ικανότερων προσώπων στα συνδικαλιστικά και λοιπά συλλογικά όργανα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης (01/11), χαρακτήρισε απαράδεκτη, κατάπτυστη και αντιδραστική την τροπολογία, «είναι βαρύτατες οι ευθύνες κ. Θεοδωρικάκου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ανέλαβε να βγάλει άλλη μία βρώμικη δουλειά για λογαριασμό αυτήν τη φορά ό,τι πιο αντιδραστικού υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία» ανέφερε.

Ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός αναφέρεθηκε στην εισαγωγή της τροπολογία που  καταργεί την απλή αναλογικήπέντε ημέρες πριν τις εκλογές της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Προσπαθήσατε να φαλκιδεύσετε την ελεύθερη και δημοκρατική άποψη και θέση των αστυνομικών, μεθοδεύσατε τον αποκλεισμό κάθε ανεξάρτηtης δημοκρατικής φωνής που ασκεί κριτική και αμφισβητεί πολιτικές επιλογές. Και δυστυχώς αν δεν είχε μεσολαβήσει ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά η κυβέρνηση θα το είχε ψηφίσει και οι εκλογές θα γίνονταν με βάση την τροπολογία», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.