Απόρριψη στο αίτημα αριστερών παρατάξεων για ψήφισμα απελευθέρωση χωρίς νομικές συνέπειες στους προσαχθέντες της 6ης Δεκέμβρη

Με δημόσια αναφορά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προχώρησε σε ενημέρωση μετά την απόρριψη από την πλειοψηφία από το  Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας του αιτήματος αριστερών παρατάξεων και συνδυασμών

«Σήμερα, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου απέρριψε το αίτημα της «Ανοιχτής Πόλης», της «Αθήνα είσαι εσύ», της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο» να συζητηθεί κατεπειγόντως η έκδοση ψηφίσματος για την απελευθέρωση, χωρίς συνέπειες, των προσαχθέντων της Κυριακής.
Για ακόμη μια φορά, η αντιπολίτευση ζει το δικό της δράμα, σε ένα παιχνίδι απολύτως προβλέψιμων ρόλων, προσπαθώντας να μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας σε εργαλείο διχασμού. Με τεχνητές φωνές και ψεύτικες υστερίες.
Εκεί που οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες βλέπουν προστασία της δημόσιας υγείας, η αντιπολίτευση καταγγέλλει, δήθεν, φασισμό. Αυτή όμως είναι μία συζήτηση η οποία ανήκει στη σφαίρα του φαντασιακού. Στερείται ουσίας.
Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα και ας σταθούμε απέναντι στη λογική του «εσείς ή εμείς» ή ακόμη χειρότερα του «εμείς ή κανείς».
Αυτή η πόλη έχει ανοιχτές πληγές δεκαετιών. Αυτές προσπαθούμε να κλείσουμε. Στο χέρι μας είναι να αφήσουμε την μικροπολιτική και τα κομματικά παιχνίδια και να αφοσιωθούμε όλοι μαζί στην Αθήνα».