Απολογείται στην Εισαγγελία ο Αστυνομικός, ο οποιος πυροβόλησε για να σώσει τη ζωή του συναδέλφου του.

Παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε για το ένοπλο στην Καλλιθέα, ο Αστυνομικός της ΔΙΑΣ. Σε αναμονή της απόφασης των Δικαστικών Λειτουργών για την πειθαρχική αντιμετώπιση του Αστυνομικού από την ΕΛΑΣ, υποστηρίζουν υπηρεσιακοί παράγοντες.

image

Ο Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος πυροβόλησε τον ομογενή οδηγό του κλεμμένου ΤΑΞΙ για να γλιτώσει τη ζωή του συναδέλφου του, οταν ο οδηγος επιχείρησε να τον διεμβολίσει με το όχημα σε έλεγχο, παρέμεινε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ και με τη δικογραφια οπως εχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Αττικής, παραπέμφθηκε (07/03) σύμφωνα με την τακτική διαδικασία, για να απολογηθεί, ενώπιον του Εισαγγελέα, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συνοδευόμενος από το δικηγόρο του.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, αν και τέθηκε το ενδεχόμενο της διαθεσιμότητας, σε βάρος του Αστυνομικού ο οποίος όπως διαπιστώνεται απο καταθεσεις αυτοπτών και των συναδέλφων του, ενήργησε στο πλαίσιο της ενδεδειγμένης επιχειρησιακής πρακτικής, αναμένεται η γνωμοδότηση Εισαγγελέα και Ανακριτή, για την ποινική του μεταχείριση, και στο (απίθανο) ενδεχόμενο να του ασκηθεί ποινική δίωξη, θα εξεταστεί η άσκηση πειθαρχικής σε βάρος του διαδικασίας.
Η πληροφορία ωστόσο που έθετε σε διαθεσιμότητα τον Αστυνομικος, όπως ανέφερε το nantiareport, προκάλεσε συζητήσεις για τη χρήση των όπλων από τους Αστυνομικούς, μεταξύ ενστόλων ακινήτου πολιτών.
Εν τω μεταξύ, ο 42άχρονος ομογενής από το Καζακστάν, οδηγός του κλεμμένου ΤΑΞΙ, παραμένει σε νοσηλεία, ενω κρίνεται από τους γιατρούς του ΓΚ Νίκαιας, “κλινικά νεκρός” καθως το τραύμα από τη βολίδα της σφαίρας του όπλου του Αστυνομικού, έχει διαπεράσει το αμάξωμα του κλεμμένου ΤΑΞΙ το οποίο οδηγούσε και τον έπληξε στο κεφάλι.