Απολογείται ο κατ’ ομολογίαν δράστης δολοφονίας της 6άχρονης κόρης του

Ενώπιον του Ανακριτή θα απολογηθεί ο 61άχρονος πατέρας και κατ’ ομολογίαν δράστης δολοφονίας της 6άχρονης κόρης του, Στέλλας Εικοσπεντάκη.

Μετά την προθεσμία την οποία ζήτησε κι έλαβε ο 61άχρονος Γιάννης Εικοσιπεντάκης πρόκειται να ενταχθεί (02/05-10.00) ενώπιον του Ανακριτή. Εκτιμάται ότι θα ζητήσει εκ νέου προθεσμία για να απολογηθεί και να παραθέσει τον απολογητικό του ισχυρισμό. Ενώπιον των Δικαστικών Αρχών πρόκειται να παρουσιαστεί και ο ποινικολογος Σπύρος Δημητρίου προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για την πλευρά της μητέρας, καθώς την Κυριακή (30/04) του ανατέθηκε η υπόθεση και είχε συνάντηση στο σπίτι της οικογένειας στην Αγία Βαρβάρα Αττικής.

Ο 61άχρονος, φέρεται να παρουσιάζει ως υπερασπιστική γραμμή περιστατικό ενω ο ίδιος ήταν σε ηλικία έξι ετών με τραυματική εμπειρία την οποια δεν ομολόγησε σε κανέναν και έκτοτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Φέρεται επίσης να προσκομίζει πέντε γνωματεύσεις ψυχιάτρων οι οποίοι τον παρακολουθούσαν.

Από την πλευρά της, η μητέρα της Στέλλας, Πόπη Εικοσπεντάκη, μέσω του δικηγόρου της, Σπύρου Δημητρίου, αντικρούει τον ισχυρισμό του συζύγου της πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και υποστηρίζει ότι ο πατέρας της 6άχρονης κόρης τους και σύζυγός της,  είχε πλήρη συναίσθηση όσων έπραξε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης  (27/04).

“Πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Τα ψυχολογικά προβλήματα είναι το υπερασπιστικό του καταφύγιο χωρίς υπόσταση. Η μεθοδικότητα μετά το έγκλημα, μαρτυρά πως είχε απόλυτη συγκρότηση τα όσα ακολούθησαν της πράξης του”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Δημητρίου δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένειας από την πλευρά της μητέρας της 6άχρονης.

«Ο άνθρωπος αυτός σκότωσε το ίδιο του το παιδί και το πέταξε στα σκουπίδια. Δασκάλεψε το δίδυμο αδελφάκι της μικρής να πει την ίδια ιστορία με εκείνον, σκούπισε τα αποτυπώματά του, πέταξε στα σκουπίδια τα κοσμήματα της γυναίκας του. Όλα αυτά δείχνουν ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα»,  συμπληρώστε ο Σπύρος Δημητρίου, ενω επισήμανε οτι η μητέρα τον εξουσιοδότησε να κινήσεις τιε διαδικασίες αποκλειστικής επιμέλειας για τον 6άχρονο Μάριο την οποία μέχρι σήμερα ασκουν από κοινού με το σύζυγό της.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, κατά τη νεκροτομή στην 6άχρονη, διαπίστωσε ότι φέρει «θλαστικές εκχυμώσεις στο άνω και κάτω χείλος του στόματος», με το θάνατο της να αποδίδεται σε ασφυκτικό. Ενώ διέκρινε κατά την εξέταση του 61άχρονου κατ’ ομολογίαν δράστη Γιάννη Εικοσπεντάκη, «.. μικρή γραμμοειδής εσχαροποιημένη εκδορά στην πρόσθια επιφάνεια της αριστεράς πυχαιοκαρπικής άρθρωσης και δύο μικρές εκδορές στρογγυλού σχήματος στη ραχιαία επιφάνεια της αριστερής χειρός».

Στην ποινική δικογραφία, περιλαμβάνονται καταθέσεις μεταξύ άλλων Αστυνομικών οι οποίοι ανέκριναν τον Γιάννη Εικοσπεντάκη καθώς και Ψυχολόγου της Αστυνομίας η οποία εξέτασε το δίδυμο αδελφό της 6άχρονης Στέλλας. Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παραπέμπεται ο κατ’ ομολογίαν δράστης, πατερας της 6άχρονης, Γιάννης Εικοσπεντάκης.

Υστερα απο εξέταση, ο άνδρας η φιγουρα του οποίου διατείνεται στο βιντεοληπτικό υλικό (27/04-01.15) από κάμερα ασφαλείας, φέρεται να είναι ο πατέρας της Στέλλας, τη στιγμή που απορρίπτει το πρώμα της σε κάδο σκουπιδιών και συνεχίζει την πορεία του, στην ίδια διαδρομή με στάση στον κάδο της γωνίας του σπιτιού, προκειμένου να πετάξει και την τσάντα με τα κοσμήματα της συζύγου του.

Την ίδια ώρα στην ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της, στο νησί της Σαντορινης, το απόγευμα της Τρίτης (02/05) θα τελεστεί η εξοδιος ακολουθία για την 6άχρονη Στέλλα Εικοσπεντάκη, σύμφωνα με την επιθυμία της μητέρας της.