Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ *

Με Βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Εφετών, λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού, σύμφωνα με το Νόμο, ορίου προσωρινής κράτησης, αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του καθ ομολογίαν δράστη.

image

Δυόμιση χρόνια παρέμεινε έγκλειστος στις φυλακές ο καθ ομολογίαν δράστης της συμπλοκής κατά την οποία τραυμάτισε θανάσιμα στο Κερατσίνι, τον 34άχρονο -αντιφα- μουσικό, Παυλο Φύσσα.

Σύμφωνα  με το Βούλευμα, εκδόθηκε σχετική απόφαση αποφυλάκισης η οποία θα είναι εκτελεστή, τον ερχόμενο μήνα, και θέτει το Γιώργο Ρουπακιά, σε κατ’ οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τις ημέρες της δικασίμου, με αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, έως ότου ολοκληρωθεί η δίκη και εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Σύμφωνα με Νομικούς κύκλους, αναμένεται να του τεθούν αυστηρότατοι περιοριστικοί όροι καθώς στις 18 Μαρτίου λήγει και το δεύτερο ένταλμα προσωρινής του  κράτησης.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς παραμένει κρατούμενος από το Σεπτέμβριο του 2013. Σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης για ανθρωποκτονία (ανώτατο όριο προφυλάκισης 18μήνες) ενω, στη συνέχεια, εκτελείται στα στοιχεία του, δεύτερο ένταλμα για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης 12 μήνες).

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με Νομικούς κύκλους, η δίκη λόγω του όγκου της δικογραφίας και άλλων νομικών ζητημάτων δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ αναμένεται να ξεπεράσει σε διάρκεια τον έναν χρόνο.