“Ειδικά εσένα, δε θα σου απαντήσω σε καμία ερώτηση”!-Η οφειλομενη απάντηση επί προσωπικού.

Η αρχή της Δημοκρατία, και της ελευθερίας του λόγου εκφράζεται απο τον αναπληρωτή Υπουργό…”για πρώτη φορά ” όπως συνηθίζει να διατυπώνει  στις ανακοινώσεις του- με προσωπική επίθεση και δημόσια δήλωση. Αυτή η συμπεριφορά σε άλλες πολιτικές και πολιτεύματα  παραπέμπει, αλλα αυταπόδεικτα πλέον, του αναπληρωτή Τόσκα του φταίνε …οι δημοσιογράφοι!

image

Το περιστατικό καταγράφεται μετά το πέρας της τελετής παράδοσης παραλαβής της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος(19/02). Οι δημοσιογράφοι ζητούν δήλωση από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή ενώ ακολουθεί η δήλωση του αναπληρωτή αρμοδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα. 
Της δήλωσης για την αλλαγή ηγεσίας ακολουθεί ερώτηση για  τα κριτήρια των επιλογών Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Ο Υπουργός παραθέτει σε επανάληψη την απάντηση του,  όπως έχει διατυπώσει και τις προηγούμενες ημέρες για αξιοκρατία και ικανούς ενστόλους οι οποιοι επελέγησαν όταν θέτουμε ερώτηση για την αποστρατεία Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, μεταξύ των οποίων και του Σταύρου  Σταυρόπουλου.
Επειδή έχουμε ξαναπει ότι ο Υπουργός δεν αρέσκεται στους δημοσιογράφους και οι ερωτήσεις τους τον ενοχλούν- ή  μαλλον δεν ενοχλείται απο δημοσιογράφους που τον ..ρωτούν ό,τι θελει- ενώ  μας έχουν ενημερώσει σχετικά με τις απόψεις που διατυπώνει επί προσωπικού, με κάθε αφορμή-, ενοχληθηκε και πάλι!
Επί προσωπικού λοιπόν απευθύνεται και παρουσία Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών όλων των Σωμάτων και του Στρατού, έχοντας προτάξει το δείκτη του χεριού του
“Εσένα προσωπικά ότι και να ρωτήσεις, δεν πρόκειται να σου απαντήσω, ποτέ”, σε εύλογη απορία μας “επι προσωπικου? Εξαιρετικά ” απομακρύνεται ανάμεσα στους Αξιωματικούς για να αποφύγει τις ερωτήσεις που τον ακολουθούν.. Αυτη η συμπεριφορά από θέσης και ρόλου τον οποίο επιτελεί, προκάλεσε την ενόχληση των παρεβρισκομένων. Και όταν συνάδελφος θέλησε διευκρινήσεις για τις “απολυταρχικες” διατυπωσεις του, επέλεξε να αποφύγει την απάντηση, για να λάβει την απάντηση από τον ίδιο, ότι “αυτή η συμπεριφοράς είναι.. φασισμός! “και τον αναπληρωτή Υπουργό κατά την πάγια τακτική του, να επιλέγει να αποχωρήσει, συνοδευόμενος.
Επι προσωπικού λοιπόν…
Για τον καθένα από εμάς ισχύει το τρίπτυχο της άποψης.. Η δική μας, των άλλων και η πραγματικότητα. Όλοι κρινομαστε και όταν οι γνώμες συγκλίνουν -με διαφορετικά κριτήρια και από διαφορετικά σημεία αναφοράς- τότε προφανώς  δεν μας φταίνε οι άλλοι και προφανώς οι ευθύνες είναι πιο. . αυτοπροσδιοριστικές
Επι προσωπικού λοιπόν, δεν έχω να αποδείξω τίποτε περισσότερο από αυτό που όσα χρόνια καλύπτω το ρεπορταζ οι συνάδελφοι μου και όσοι με έχουν συναντήσει -στην υπηρεσιακή και όχι μόνο πορεία τους-,  γνωρίζουν ..
Ο καθένας μπορεί να έχει όποια προσωπικη εκτίμηση θέλει,  και με δεδομένο ότι δεν έχω “υποστήριξη ” από “χώρους ” -έχω βρεθει να δεχομαι επι προσωπικού επιθέσεις απο ακραίες ρητορίες- καθώς και το ότι και δεν περιορίζομαι από ιδεοληψίες, η συγκεκριμένη διατύπωση από τον αναπληρωτή Υπουργό, μόνο ως αναγνώριση της δουλειάς  μου ..εκλαμβανεται!
Την κανω καλα και αυτο σας ενοχλει!
Σε διαφορετική περίπτωση, αν σας ημουν αρεστη, θα ανησυχούσα..

ΑΛΕΞΙΟΥ Νάντια

Το βίντεο όπως καταγράφηκε από τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων (ΣΚΑΪ )
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=y95wy337OKw