“Ειδικά εσένα, δε θα σου απαντήσω σε καμία ερώτηση”!-Η οφειλόμενη απάντηση επί προσωπικού..

Η αρχή της Δημοκρατία, και της ελευθερίας του λόγου εκφράζεται από τον αναπληρωτή Υπουργό…”για πρώτη φορά ” όπως συνηθίζει να διατυπώνει στις ανακοινώσεις του- με προσωπική επίθεση και δημόσια δήλωση.

Συμπεριφορά που παραπέμπει σε άλλες πολιτικές και πολιτεύματα, αλλά αυταπόδεικτα πλέον, του αναπληρωτή Τόσκα του φταίνε … οι δημοσιογράφοι!
Το περιστατικό καταγράφεται μετά το πέρας της τελετής παράδοσης παραλαβής* της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος (19/02). Οι δημοσιογράφοι ζητούν δήλωση από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ ακολουθεί η δήλωση του αναπληρωτή αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα. Της δήλωσης του αναπληρωτή Τόσκα, για την αλλαγή ηγεσίας ακολουθεί ερώτηση δημοσιογράφου για τα κριτήρια στις πρόσφατες κρίσης Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες. Ο Υπουργός παραθέτει σε επανάληψη την απάντηση του,  όπως έχει διατυπώσει και τις προηγούμενες ημέρες, για αξιοκρατία και ικανούς ενστόλους οι οποίοι επελέγησαν, όταν θέτουμε ερώτηση για την αποστρατεία Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, μεταξύ των οποίων και του Σταύρου  Σταυρόπουλου.

Επειδή έχουμε ξαναπεί ότι ο Υπουργός δεν αρέσκεται στους δημοσιογράφους και οι ερωτήσεις τους, τον ενοχλούν- ή  μάλλον δεν ενοχλείται από δημοσιογράφους που τον ..ρωτούν ό,τι θέλει- ενώ  μας έχουν ενημερώσει σχετικά με τις απόψεις που διατυπώνει επί προσωπικού, με κάθε αφορμή-, ενοχλήθηκε και πάλι!
“Επί προσωπικού” λοιπόν, απευθύνεται και παρουσία Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών όλων των Σωμάτων και του Στρατού, έχοντας προτάξει το δείκτη του χεριού του
«Εσένα προσωπικά ότι και να ρωτήσεις, δεν πρόκειται να σου απαντήσω, ποτέ», (sic) σε εύλογη απορία μας, προς διευκρίνηση καθώς δεν έχουμε .. “προσωπικά” με τον αναπληρωτή Τόσκα, «Επί προσωπικού; Εξαιρετικά!», χωρίς να απαντήσεις, απομακρύνεται ανάμεσα στους Αξιωματικούς για να αποφύγει τις ερωτήσεις που τον ακολουθούν..

Αυτή η συμπεριφορά από θέσης και ρόλου τον οποίο επιτελεί, προκάλεσε την ενόχληση των παρεβρισκομένων. Και όταν συνάδελφος θέλησε διευκρινήσεις για τις “απολυταρχικές” διατυπώσεις του αναπληρωτή αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα, επέλεξε να αποφύγει την απάντηση, για να λάβει την απάντηση από τον ίδιο, ότι “αυτή η συμπεριφοράς είναι.. φασισμός!” και τον αναπληρωτή Υπουργό κατά την πάγια τακτική του, να επιλέγει να αποχωρήσει, συνοδευόμενος.

Επί προσωπικού λοιπόν…
Για τον καθένα από εμάς ισχύει το τρίπτυχο της άποψης.. Η δική μας, των άλλων και η πραγματικότητα. Όλοι κρινόμαστε, και όταν οι γνώμες συγκλίνουν -με διαφορετικά κριτήρια και από διαφορετικά σημεία αναφοράς- τότε προφανώς  δεν μας φταίνε οι άλλοι και προφανώς οι ευθύνες είναι πιο. . αυτοπροσδιοριστικές!

Επι προσωπικού λοιπόν, δεν έχω να αποδείξω τίποτε περισσότερο από αυτό που όσα χρόνια καλύπτω το ρεπορταζ, οι συνάδελφοι μου και όσοι με έχουν συναναστραφεί -στην υπηρεσιακή και όχι μόνο- πορεία τους,  γνωρίζουν .. Ο καθένας μπορεί να έχει όποια προσωπική εκτίμηση θέλει,  και με δεδομένο ότι δεν έχω “υποστήριξη ” από “χώρους ” -έχω βρεθεί να δέχομαι προσωπικές επιθέσεις από ακραίες ρητορίες- καθώς και το γεγονός να μην περιορίζομαι από ιδεοληψίες, η συγκεκριμένη διατύπωση από τον αναπληρωτή Υπουργό, μόνο ως αναγνώριση της δουλειάς  μου, εκλαμβάνεται! Την κάνω καλά και αυτό σας ενοχλεί! Σε διαφορετική περίπτωση, αν σας ήμουν αρεστή, θα ανησυχούσα..

Νάντια Αλεξίου

* Το βίντεο όπως καταγράφηκε από τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων (ΣΚΑΪ )