Αποφυλάκιση για το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Με την ευνοϊκή διάταξη του Νόμου, για την αποσυμφόρηση των Φυλακών, και αναγνώριση της βεβαιωμένης αναπηρίας του, λόγω προβλημάτων υγείας, το Συμβούλιο αποφάσισε την αποφυλάκιση του τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, είχαν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης και το αρμόδιο Συμβούλιο, αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στον πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης ενώ σε δεύτερο βαθμό του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ύψους 17,9 εκατ. ευρώ και βρίσκεται έγκλειστος στις Φυλακές Διαβατων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου, θα έπρεπε να έχει εκτίσει τα 1/5 της ποινής του, με τον τέως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να παρέμεινε έγκλειστος 29μήνες. Μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την αποσυμφόρηση υπέβαλε αίτηση στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας βεβαιώνοντας με ιατρική γνωμάτευση- κρινεται με ποσοστο 67% αναπηριας, εξαιτίας των καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα οποία έχουν επιδεινωθεί από την παραμονή του στις φυλακές.

Λαμβάνοντας υπόψη του όλα τα έγγραφα που προσκόμισε η υπεράσπιση του τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης  με βούλευμα που εξέδωσε, γνωμοδότησε (28/07) θετικά για την αποφυλάκισή του.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport