Απόδραση της ΣπΦ προετοιμαζε η ομάδα Χριστόδουλου Ξηρού. -ΦΩΤΟ-

Σκαριφηματα και προσχέδια με ιδιόχειρες σημειώσεις που κατασχέθηκαν στο σπίτι στην Ανάβυσσο, αναμένεται να δημοσιοποιησεί η ΕΛΑΣ.

image

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα, με πυροδότηση παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος, και υποστηρικτική ομάδα με τουλάχιστον 6 ενόπλους περιελάμβανε το σχέδιο του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού με στόχο να απελευθερώσει τους κατάδικους τρομοκράτες της ΣπΦ, από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αποτυπώνεται στο σκαριφημα που δημοσιοποίησε η ΕΛΑΣ, το βανάκι είχε δεχθεί τροποποιήσεις για τη αποθήκευση βαρύ οπλισμού και εκρηκτικών. Όπως αποτιμάται δεύτερο όχημα το οποίο επρόκειτο να περιέλθει στη διάθεση των τρομοκρατών, θα δεχόταν την τροποποίηση με την κατασκευή ΑΕΜ μεγάλης ισχύος, με ΤΝΤ /ANFO σε συδεσμολογία όπως προκυπτει απο τα χειρόγραφα του «Μανώλη» της 17Ν με στόχο το μεγαλύτερο Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, τον Κορυδαλλό.

image

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη , Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης παρουσίασαν τα σκαριφηματα χειρόγραφες σημειώσεις και ευρήματα (φωτογραφικό υλικό) από το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο στις έρευνες στο σπίτι της Αναβύσσου, στο οποίο είχε καταφύγει ο Χριστόδουλος Ξηρός.
image

Μετά την έκρηξη οι κατάδικοι τρομοκράτες της ΣπΦ, θα δραπέτευαν μαζί με όσους ποινικούς τους ακολούθησαν, με τους δραπέτης να επιβιβαζονται στο βαν “υποστήριξης” το οποίο θα βρισκόταν σε προκαθορισμένο σημειο στην περίφραξη της Φυλακής. Διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, τοποθετούν χρονικά την “πρόβα” το Σάββατο (03/01) την ημέρα που συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός, με την επίθεση να είχε προγραμματισθεί το βράδυ της επόμενης- την Κυριακή (04/01). Στο ενδεχόμενο αντίδρασης από την εξωτερική φύλαξη, οι “οδηγίες Ξηρού” ήταν σαφείς, να τους εξουδετερώσουν.

Η ΕΛΑΣ απευθυνει έκκληση για όποιον αναγνωρίζει την εικονιζόμενη γυναίκα στο πλαστό ΔΑΤ με στοιχεία ΜΕΛΑΝΗ Ελένη, και ενδεχομένως εχει υποπεσει στην αντίληψή πολίτη να εχει χρησιμοποιηθεί το ΔΑΤ για ενοικίαση οικήματα οχήματος ή για οποιαδήποτε συναλλαγή να επικοινωνήσουν με τα 10 14 και 1414.

image

Όπως διευκρινίζει η Αντιτρομοκρατική, τα στοιχεία που αναγράφονται στο ΔΑΤ αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο, το δελτιο που καταρτίσθηκε ωστόσο είναι πλατό με την αντικατάσταση της φωτογραφίας της γυναίκας η οποία αναζητείται από τις Αρχές και παρείχε συνδρομή στο Χριστόδουλο Ξηρό.

image

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ περιλαμβάνονται μια γυναίκα και ένας άνδρας ο οποίος είχε ενοικιαστεί το οίκημα τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και κατά αγνώστων συνεργών του για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη κατοχή όπλων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport