Απόδραση τεσσάρων επικίνδυνων Αλβανών κρατουμένων από το Μεταγωγών- Συνελλήφθη ο ένας δραπέτης

Τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι απέδρασαν τα ξημερώματα από τη Διέυθυνση Μεταγωγών, ενω απέσπασαν δυο όπλα Αστυνομικών και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι Αλβανοί δραπέτες, όπως έχει γίνει γνωστό (03/06-03.00πμ) τα ξημερώματα, οργάνωσαν και εφήρμωσαν το σχέδιο για την απόδρασή τους από τη Διεύθηνση Μεταγωγών Αθηνών στην Π.Ράλλη, όταν ένας από τους κρατούμενους, προφασιζόμενος ιατρικό πρόβλημα, έπεσε στο δάπεδο του κρατητηρίου και άρχισε να φωνάζει για ιατρική βοήθεια. Οι δυο Αστυνομικοί που είχαν στην ευθύνη τους τα κρατητήρια, μπήκαν στο κελί για να λάβουν γνώση της κατάστασης, με τους υπόλοιπους συνεργούς -συγκελίτες του, να τους απειλούν με αυτοσχέδιο μαχαίρι -λάμα μήκους περί τα 30εκ- και αφού κλέιδωσαν στο κελί τους Αστυνομικούς αποχώρησαν. Από το γραφείο των Αστυνομικών απέσπασαν τα κλειδιά το κινητό και το υπηρεσιακό όπλο του ενός Αστυνομικού και κινήθηκαν προς το υπόγειο της Αστυνομικής Υπηρεσίας, όπου εκτελουσε υπηρεσία γυναίκα Αστυνομικός εντος περιπολικού. Με απειλή της απέσπασαν το κινητό, το υπηρεσιακό όπλο και αφού επιβιβάστηκαν στο περιπολικό την υποχρεώσαν να τους ακολουθήσει και κατευθύνθηκαν στην πύλη. Στη θέα του σκοπού της πύλης, απείλησαν τον Αστυνομικό, τον οποίο αφόπλισαν ενώ απέσαπασαν και τα κινητά του τηλέφωνα, εγκατελειψαν την Αστυνομικό και αποχώρησαν με το υπηρεσιακό όχημα. Το περιπολικό εντοπίσθηκε -αργότερα -το πρωί της Δευτέρας, κοντά στη Διεύθυνση Μεταγωγών, ενώ το ελικόπτερο της Αστυνομίας συμμετέχει σε έρευνες στην περιοχή.
Οι τέσσερις Αλβανοί δραπέτες κρίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι, αδίστακτοι να βάλλουν κατά πολιτών και Αστυνομικών οπως έχουν ενεργήσει κατά το  ποινικό παρελθόν τους. Από το ποινικό τους μητρώο, έχουν καταδίκες για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Με καταδικαστικές αποφάσεις οδηγήθηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού, και ύστερα από επίθεση σε άλλους κρατούμενους- πριν λίγες ημέρες- παραπέμφθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών για να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές.