“Ο σκοπός μόνος απέναντι σε τέσσερις επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες, χωρίς περιθώριο καλύτερης διαπραγμάτευσης”, εκτιμάται απο Επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ

Ο σκοπος της κεντρικής πύλης στη Διεύθυνση Μεταγωγών, βρέθηκε σε θέση διαπραγματευτή κατά την απόδραση των τεσσάρων Αλβανών ενόπλων.

Όπως προέκυψε από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού της Αστυνομικής εγκατάστασης και των καταθέσεων των Αστυνομικών που βρέθηκαν απέναντι στους τέσσερις επικινδυνους Αλβανούς δραπέτες, κατάφεραν να διαφύγουν από το κελί τους, και βγήκαν στο προαύλιο, από το υπόγειο γκαράζ, με τα κλειδιά που απέσπασαν από τον Αστυνομικό της εσωτερικής φύλαξης των κρατητηρίων. Από το προαύλιο επιχείρησαν να αποσπάσουν περιπολικό με όμηρο γυναίκα Αστυνομικό η οποία επέβαινε στο υπηρεσιακό όχημα ως οδηγός. Στην κεντρική πύλη της Διεύθυνσης Μεταγωγών επί της Πέτρου Ράλλη, Ο Αστυνομικός σκοπός βρέθηκε απέναντι τους.

Ο Αστυνομικός σκοπός,  βρέθηκε αντιμέτωπος με τους επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες  και επέλεξε να διαπραγματευτεί, προκειμένου να απελευθερώσουν τη γυναίκα Αστυνομικό και να εγκαταλείψουν το περιπολικό. «Άνοιξε τώρα την πόρτα. Θα τη σκοτώσουμε», φέρεται να καταθέτουν οι δύο Αστυνομικοί στις καταθέσεις τους, ότι ανέφεραν οι δραπέτες στο σκοπό.

Και ακολουθεί ο διάλογος με τους δράστες, με τον Αστυνομικό σκοπό, «Η πόρτα είναι χαλασμένη. Δεν ανοίγει. Αφήστε την κοπέλα».

«Άνοιξε, θα την πυροβολήσουμε στο κεφάλι», φέρονται να επέμειναν οι Αλβανοί κακοποιοί.

«Χάνετε τον χρόνο σας και θα συλληφθείτε όταν έρθουν ενισχύσεις. Αφήστε τη συνάδελφο να φύγει. Ο μόνος τρόπος να φύγετε είναι με τα πόδια», επέμεινε ο Αστυνομικός.

«Δώσε μας το όπλο σου αλλιώς θα τη σκοτώσουμε», αξίωναν οι Αλβανοί δραπέτες,  που δε δίστασαν στο παρελθόν να πυροβολήσουν εναντίον Αστυνομικών και να δολοφονήσουν πολίτες.

«Θα σας δώσω το όπλο μόνο αν αφήσετε την αστυνομικό», επέμεινε ο Αστυνομικός σκοπός, με τους επικίνδυνους Αλβανούς δραπέτες να επιλέγουν να απελευθερώσουν την Αστυνομικό. Του απέσπασαν το όπλο, και διέφυγαν τρέχοντας πεζή.

Κατά την αναζήτηση των Αλβανών κακοποιών ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των δραπετών και των Αστυνομικών που τους καταδίωκαν, οταν τους εντόπισε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τη Διεύθυνση Μεταγωγών, με έναν από τους δραπέτες να συλλαμβάνεται στου Ρέντη, πίσω από τη Λαχαναγορά, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τρεις Αλβανοί δραπέτες .