Απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού δύο Αλβανών κρατουμενων

Απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς να γίνουν αντιληπτοί οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι, με τη φύλαξη να αντιλαμβάνεται ότι έχουν διαφύγει  με καθυστέρηση σχεδόν 12ωρών.

Οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι σε κελί του ισογείου, έκοψαν τα κάγκελα του κελιού, βγήκαν στη νεκρή ζώνη, με γάντζο αυτοσχέδιο προς την εξωτερική πλευρά του τοίχου, απέδρασαν.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες οι δύο Αλβανοί, απέδρασαν μετά τη βραδινή καταμέτρηση (μετά τις 20.30- 01/01), με αυτοσχέδιο σχοινί -με λουριά από τσάντες- από το ισόγειο κελί 17, της Δ πτέρυγας, ωστόσο  οι Σωφρονιστικοί διαπίστωσαν στην πρωινή αναφορά, ότι απουσίαζαν και δηλώθηκε η απόδραση.

Οι δύο κρατούμενοι εξέτιαν ποινή κάθειρξης για κλοπές και ληστείες

Αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, διενεργεί η Ασφάλειας, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ζητήσει Πειθαρχική έρευνα και διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης, για τυχόν ευθύνες Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Όπως διευκρινίζεται, ειχε διαβιβαστεί εντολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για αυξημένη επαγρύπνηση σε όλα τα Σωφρονιστικά Καταστήματα  της επικρατείας, κατά την περίοδο των εορτών.

Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σημειώνεται, «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

«Από το 2015 μέχρι  σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαί­νει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα  προηγούμενα έτη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.