“Αποδεκάτισαν” Αστυνομικές Υπηρεσίες Σύνοδος του Νότου και ΔΕΘ

Με μοναδική διαφοροποιηση το γεωγραφικό προσδιορισμό, τα μετρα που εχουν εκπονηθεί και θα εφαρμοστούν ειναι αντιστοιχα σε Αθηνα και Θεσσαλονίκη, με τις μετακινησεις των ενισχυτικών, να  εχουν “αποδεκατίσει” τις Αστυνομικές υπηρεσίες σε ολη την επικράτεια.

Στην Αθηνα, στο Ζαπειο, διεξαγεται (09/09) η Σύνοδος Αρχηγών Κρατών Μελων της ΕΕ, με την παρουσια τοτ Προέδρου της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ, του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και των υπόλοιπων ηγετών των Μεσογειακών κρατών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει του πληροφοριακού δικτύου των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, για μετακίνηση εκτος των κοινωνικών ομαδων και των συνδικάτων, αντιεξουσιαστων και μεταφερομενων “μπαχαλακιδων” και αλληλεγγυων, εντος και εκτός συνόρων για να παραστουν στη ΔΕΘ. Περιμετρικά του χωρου που θα διεξαχθεί η ΔΕΘ, εχει προβλεφθεί η αναπτυξη τριων ζωνών μέτρων τάξης.  Επίσης η είσοδος απο την πρωτη ζωνη ελέγχου, θα επιτραπεί αποκλειστικά και μονο σε οσους διαθετουν πρόσκληση, με ολους τους αλλους να παραμενουν σε χιλιομετρική απόσταση υπο Αστυνομική επιτήρηση.

Περισσότεροι απο 1.500 Αστυνομικοι απο τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφαλείας και Τροχαίας Αττικής, έχουν διαταχθεί συνδρομή σε μέτρα τάξης ενόψει της Σύνοδου στο Ζάππειο. Σχεδόν διπλάσιες αριθμός Αστυνομικός απο καθε αλλη φορα, με σχεδο  20 διμοιρίες ΜΑΤ απο την Αθηνα και δίκυκλα της ΔΙΑΣ καθως και υπηρεσιες γειτονικών Νομων, να εχουν ηδη λαβει φύλλα πορείας για Θεσσαλονίκη όπου θα παραμείνουν έξι ημέρες.

Στη φύλαξη και συνοδεία του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ, του Ιταλού Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και των ηγετών των υπόλοιπων Μεσογειακών κρατών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτος απο τις διπλωματικές αποστολές, άντρες των ΕΚΑΜ έχουν επιφορτιστεί με τις μετακινησεις των επισήμων Ευρωπαιων ηγετών, με συνοδευτικά στις αυτοκινητοπομπές.

Μέτρα ασφαλειας εχουν ληφθει και στα ξενοδοχεία Χίλτον και Μεγάλη Βρετάνια, όπου θα καταλύσουν οι περισσότερες αποστολές,  στο Ζάππειο όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος και θα παρατεθεί το γεύμα εργασίας, και στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα, το οποίο θα επισκεφθούν οι επίσημοι προσκεκλημένοι μετά το πέρας των εργασιών με τα ΤΕΕΜ και την Κ9 να βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Απο αερος εικονα στο κεντρο επιχειρήσεων θα δινει το ένα από τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. το οποιο θα βρισκετσι σε πτηση κατα την παραμονή των Ευρωπαίων ηγετών στην πρωτεύουσα. Την επόμενη ημερα (10/09) τα ελικόπτερο πρόκειται να πραγματοποιήσουν πτήση στη συμπρωτευουσα, ενοψει της ΔΕΘ.

Την ιδια ωρα στην Αθηνα αλλα και σε υπηρεσίες της επικρατειας τα ήδη αποδυναμωμενα ΑΤ, αποδεκατιστηκαν με την ενίσχυση των μέτρων που εχουν ληφθεί στο Ζαππειο και τη Θεσσαλονίκη, ενω στη Ροδο (08-09/09) διεξάγεται το Συνέδριο Ασφάλειας με τους  Αστυνομικούς της ΓΑΔΠ Κρήτης  να εχουν μεταβει σε ενισχυτική της τοπικης δυναμης απο κοινου με κλιμακια και από  Υπηρεσιες της Αθηνας.

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ στην Αθήνα, πρόκειται να τεθούν σε ισχύ (09/09) απο τις 10.00 το πρωί ενώ γερανοί της Τροχαίας θα απομακρύνουν όλα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα κατά μήκος των λεωφόρων από όπου θα περνούν οι αυτοκινητοπομπές. Στη συνεχεια, εκ περιτροπής θα τίθενται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου εως και τα μεσάνυχτα. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ απευθύνει έκκληση προς τους οδηγους «να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων».