“Από τον Ιδρυτικό Νόμο η ΕΛ.ΑΣ ορίζεται «ιδιαίτερο ΕΝΟΠΛΟ Σώμα»- Να περιοριστούν φλυαρίες φαιδρών συνδικαλιστών και πολιτικών”

Ανοιχτή “επιστολή” προς τους 32Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη «χρήση των πτυσσόμενων γκλοπ από αστυνομικούς», από πιστοποιημένο από την ΕΛ.ΑΣ. Εκπαιδευτής, Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας – Οπλοτεχνικής – Σκοποβολής

Όπως επισημαίνει ο αστυνομικός Δημήτρης Κακαβάς, «Επειδή έχω χορτάσει ν’ ακούω τον κάθε καραγκιόζη να πετάει μπαρούφες για πράγματα που ΑΓΝΟΕΙ απολύτως, Γεμίσαμε ειδικούς, που αναλύουν αστυνομικές ΤΑΚΤΙΚΕΣ, προβλεπόμενο οπλισμό και αστυνομικές ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ!
Καθηλώνεται λοιπόν ο κάθε συμπατριώτης μας μπροστά στις οθόνες και παραπλανάται από τις φαντασιώσεις όλων αυτών των «ειδικών». Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι ότι αφ’ ης στιγμής θεωρεί τους ισχυρισμούς αυτούς ως αληθείς, παγιώνεται στην συνείδησή του η αντίληψη ότι οι αστυνομικοί ΣΥΝΟΛΙΚΑ, παρανομούν!
Σήμερα μια ομάδα 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με πρωτοβουλία του βουλευτή Δ. Αθήνας Π. Κουρουμπλή. Με Θέμα: «Παράνομη η χρήση των πτυσσόμενων γκλοπ από αστυνομικούς.» Στο κείμενο της ερώτησης τους αναφέρουν: «Με τον νόμο 2168/1993 η κατοχή πτυσσόμενων γκλοπ, μεταλλικές γροθιές κτλ απαγορεύονται ρητά και για τους πολίτες αλλά και για τους αστυνομικούς»!
Είναι άξιον απορίας πως μέλη του Νομοθετικού Σώματος της Χώρας, με δεκάδες αμειβόμενους συμβούλους, αγνοούν βασικές έννοιες. Γιατί ο Ν.2168/93 περί όπλων & εκρηκτικών, αφορά ΠΟΛΙΤΕΣ!
Ως πιστοποιημένος από την ΕΛ.ΑΣ. Εκπαιδευτής, Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας – Οπλοτεχνικής – Σκοποβολής, νιώθω υποχρεωμένος να παρέμβω στον δημόσιο λόγο και να καταθέσω όσα εκ των επαγγελματικών μου γνώσεων γνωρίζω αλλά και πιστοποιούνται από τις ισχύουσες διατάξεις και οργανικούς κανονισμούς του Σώματος.

– Από τον Ιδρυτικό Νόμο της Ελληνικής Αστυνομίας, Ν. 1481/84, ορίζεται ότι είναι «ιδιαίτερο ΕΝΟΠΛΟ Σώμα και λειτουργεί με τους δικούς της οργανικούς νόμους»
– Στο Π.Δ. 141/91 που αφορά τις «Αρμοδιότητες οργάνων και τις υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης», στο Αρθ. 74 §3 περιγράφεται ο οπλισμός που φέρει ο αστυνομικός. Εκεί λοιπόν γίνεται αναφορά για ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΡΑΒΔΟ, χωρίς άλλες ιδιαίτερες διευκρινήσεις.
– Το 1999 με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε, καθορίζεται το είδος του παρεχόμενου οπλισμού στο αστυνομικό προσωπικό (Αρθ. 1). Και σε αυτή γίνεται αναφορά για αστυνομική ράβδο, χωρίς άλλες ιδιαίτερες διευκρινήσεις.
– Το 2004 εκδίδεται η Υπουργική Απόφαση 8517/4/7-μβ – 2004, με την οποία καθορίζεται αναλυτικότερα ο οπλισμός που φέρουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Στο Αρθ. 9 §1 περιγράφεται ότι «ο τύπος της αστυνομικής ράβδου (υλικό κατασκευής, μήκος, διάμετρος και λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά) καθορίζεται από την Διεύθυνση τεχνικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
– Σε συνέχεια της ανωτέρω Υ.Α., το Τμήμα Οπλισμού & Ατομικών Εφοδίων του Αρχηγείου δημοσιεύει την Έκθεση Τεχνικών Προδιαγραφών των Πτυσσόμενων Μεταλλικών Αστυνομικών Ράβδων.
Ελπίζω κατόπιν αυτών να φάνηκα χρήσιμος σε όσους πραγματικά επιθυμούν να μάθουν την αλήθεια για τα ζητήματα αυτά. Επίσης εύχομαι να περιοριστούν οι φλυαρίες των διαφόρων φαιδρών συνδικαλιστών, πολιτικών και πάσης άλλης φύσεως «ειδικών», που μόνη τους έγνοια είναι, όχι η ουσία των θεμάτων αλλά η δημόσια προβολή τους».