Από τον «αποκεφαλισμό» του ως Τμηματάρχης του “πρώτου”, Αξιωματικός στον τομέα Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της ΕΛΑΣ, μετατέθηκε στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ μετά την απομάκρυνση του από τη θέση του Τμηματάρχη στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής

Η απομάκρυνση των τριών Αξιωματικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, εκ των οποίων οι δύο Τμηματάρχες και ο αναπληρωτής του “πρώτου”, τον περασμένο Μάιο (06/05), προκάλεσαν αρκετές συζητήσεις, σχόλια και συνειρμούς, άλλα ανυπόστατα και άλλα στοιχειοθετημένα.

Μεταξύ των Αξιωματικών, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Χασιώτης, ο οποίος είχε 19 χρόνια υπηρεσίας στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για «υπηρεσιακούς λόγους, όπως ανέφεραν τότε κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Με υπηρεσιακή απόφαση ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Χασιώτης, τοποθετήθηκε στη νευραλγική θέση προϊσταμένου του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ. Μια κίνηση που αναδεικνύει τη στήριξη στο πρόσωπό του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ και έρχεται σε αντίθεση με τις επιφανειακές αιτιολογίες- όπως ανέφερε το NantiaReport.gr, της απομάκρυνσής του από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr, απέδιδαν,-τότε- την απόφαση αντικατάστασης των δύο Τμηματαρχών και του αντικαταστάτη του 1ου Τμήματος, ως συνέπεια “δυσαρέσκειας” της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι ίδιες αναφορές παρέθεταν επίσης την προτροπή τόσο από τη φυσική όσο και από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προς τα δύο Τμήματα – 1ο και 3ο – του ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής, για “αύξηση των επιδόσεων”, στην εξιχνίαση ανθρωποκτονιών και οργανωμένου εγκλήματος.

Η τοποθέτηση του Αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην ΕΥΠ, με δεδομένο ότι ανήκει στην δικαιοδοσία του Πρωθυπουργού, ακολουθεί χρονικά την υπόθεση των υποκλοπών στα κινητά τηλέφωνα του προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, με έντονες πολιτικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης .

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο (24/08), έλαβε θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία ο ο πρέσβης και πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης για τον διορισμό του ως Διοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλή (24/08) εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Υπέρ του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν αντίθετη γνώμη.