Από το 2016 η δράση του “Νίκου Κοντου”- Στα μοναστήρια οι Μοναχοί συνέστησαν στους γονείς των εφήβων και την κόρη του ηλικιωμένου τον “ψευτογιατρό”

Η δράση του «Νίκου Κόντου», του ψευτογιατρού ο οποίος ευθύνεται για θανάτους ασθενών με σοβαρές ασθένειες μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι κι ενας ηλικιωμένος

Η διάταξη Δημοσιοποίησης των στοιχειων του ψευτογιατρού που συστηνόταν με το όνομα “Νίκος Κόντος”, απο την Εισαγγελία μια μέρα μετά τη σύλληψη του και την ποινική δίωξη σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος δεν εκδόθηκε, ωστόσο η Ασφάλεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση και ζητάει από πολίτες θύματα εξαπάτησηςωστόσο η Ασφάλεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση και ζητάει από πολίτες θύματα εξαπάτησης για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας να επικοινωνήσουν και να προσφέρουν πληροφορίες για την ποινική δράση του.

Αδιανόητα ψεύδη, μυθοπλασία, αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος , στην εξαπάτηση ανθρώπων που νοσούσαν ή συγγενών τους, σε μια ελπιδα για ίαση και θεραπεία, που δεν ήρθαν και μεταξύ αλλων 45  – εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων ειναι πολυ μεγαλύτερος- μεταξύ των οποίων δύο έφηβοι και 76άχρονος άνδρας, κατέληξαν καθώς είχαν διακόψει τη θεραπεία τους έχοντας αποσπάσει Με γάλα χρηματικά ποσά.

Η δράση του “Νίκου Κόντου” είχε ξεκινήσει από το 2016, σύμφωνα με την προανακριτική έρευνα. Σε προφίλ το οποίο διατηρούσε σε κοινωνικό μέσο επαγγελματικής δικτύωσης αανέφερε πληροφορίες για κατάρτιση και διπλώματα χωρίς να ανταποκρίνονται στο πραγματικό του επαγγελματικό υπόβαθρο καθώς ειμαι επαγγελματίας απατεώνας και είχε καταφέρει να πείσει επαγγελματίες γιατρούς, και μοναχούς του Αγίου Όρους και ιερωμένους .

Στις 17/02 2017, 16άχρονο αγόρι το οποίο έπασχε από ανίατη ασθένεια κατέληξε. Ο έφηβος είχε χειρουργηθεί στο εξωτερικό και ακολουθούσε θεραπεία ωστόσο υποτροπίασε. Οι γονείς του άκουσαν από Μοναχό του Αγίου Όρους, για τον “εξαίρετο” και “θεοσεβούμενο επιστήμονα”, και ήρθαν σε επαφή με τον ψευτογιατρό έχοντας πληρώσει €22.000 για την ίαση από την ανίατη ασθένεια.

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα 14άχρονη, η οποία έπασχε από την ίδια ανίατη ασθένεια είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ακολουθούσε τις θεραπείες βάσει πρωτοκόλλου, όμως ήρθε η υποτροπή στην υγεία της και κατέληξε στις “θεραπείες ” με.. βότανα του «Κόντου» έναντι του ποσού των €19.502 για την 8μηνη “θεραπεία” του. Η εεπαφή ήρθε μέσω ενός φιλικού τους προσώπου, και ήρθαν σε επαφή με τους γονείς του 16χρονου οι οποίοι τους σύστησαν τον «Κόντο» ως ειδικό και αυθεντία.

Ενα μήνα αργότερα- στις 2/03/2017- στη θεραπεία του “Νίκου Κοντου” κατέληξε 76άχρονος αφού έλαβε τις συμβουλές και θεραπείες του  καταβάλλοντας του το ποσό των €17.000. Σύμφωνα με την κόρη του 76άχρονου, γνώρισε τον ψευτογιατρό από Μοναχες σε Μονή του Βόλου οι οποίες της υπέδειξαν τον «Κόντο» ως “ειδικό ογκολόγο, πολύ θεοσεβούμενο και λογικό, με πολλές γνώσεις από το εξωτερικό, που ακολουθεί τρόπους θεραπείας με φυσικά μέσα και βότανα”.

Η κόρη του 76χρονου πείστηκε και επέτρεψε στον ψευτογιατρό να φροντίσει τον πατέρα της για περίοδο έξι μηνών, με αποτέλεσμα να επέλθει και σε αυτόν ο θάνατος.