Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μεταξύ άλλων στον “ψευτογιατρό Νίκο Κόντο”

Με τη δράση του, έθετε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ δύο έφηβοι κι ένας ηλικιωμένος κατέληξαν

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο 47άχρονος «γιατρός Νίκος Κόντος» ο ποίος συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Μάλιστα, ως συνεργός του «γιατρού» φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και δυο γιατροί, ένας από τη Λαμία και ο άλλος από τον Βόλο, ο ρόλος των οποίων ερευνάται σύμφωνα με δικαστικές πηγές καθώς εξετάζεται να είχαν εξαπατηθεί .

Κατά της εξακρίβωση στόχων του, ο 47άχρονος «γιατρός Νίκος Κόντος» ταυτοποιήθηκε στα πραγματικά του στοιχεία καθώς πρόκειται για παλαιο γνώριμο των Αρχων. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για απάτη μεγαλης αξιας σε βάρος  επιχειρηματία, από τον οποίο φέρεται ότι απέσπασε €55.000.000 από το 2004 έως το 2009, καθώς τον είχε πείσει ότι πρόκειται για απόστρατο πράκτορα και θα τον προμήθευε “υλικό” που είχε στην κατοχή του. Οταν υποβληθηλε μηνηση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε. Είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα σε βάρος του.