Από την σταδιακή άρση των μέτρων, στο (ΔΕΝ) πάμε πλατεία!

“Ορόσημο” για το σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Λιμενικό, κρίνεται το Σαββατοκύριακο

«Όσα διαδραματίστηκαν χθες και προχθές στην Αγία Παρασκευή παραπέμπουν σε όσους περιφρονούν τις οδηγίες περί αποφυγής συγχρωτισμού. Δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους ειδικούς, αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών. Η συμπεριφορά τους θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία», τόνισε εμφατικά ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μια ημέρα μετά την πρώτη μάχη της πλατείας του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή.

Και σε επιβεβαίωσή του το βράδυ της Τετάρτης (06/05) η υποκινούμενη “αυθόρμητη” παρουσία νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και τις μπλούζες τους, γυμνοί από τη μέση και πάνω , με τα συνθήματα των αντιεξουσιαστών και συμπεριφορά μπλοκ της ακρα εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να επιτίθενται φραστικά και με μπουκάλια κατά των Αστυνομικών , μαζεύτηκαν και πάλι στην πλατεία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης. Οι ταραξίες αποχώρησαν ωστόσο οι Αστυνομικοί παρέμειναν έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (07/05) οπότε και η πλατεία αποδόθηκε στην ελεύθερη κίνηση των πολιτών.

Από τη μάχη των Πλαταιών ως τη μάχη της πλατείας.. ένα ποτό take away στο χέρι!

Σύμφωνα με τη απόφαση της Κυβέρνησης με αφετηρία την πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή , όλες οι πλατείες από τις 21:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας θα “απομονώνονται” και θα αποδίδονται και πάλι στο κοινό το επόμενο πρωί . Το ενδεχόμενο να “σφραγιστούν” οι πλατείες, είναι το ακραίο ενδεχόμενο, που μπορεί όμως, να υλοποιηθεί στην περίπτωση που συνεχιστούν οι αθρόες συναθροίσεις πολιτών σε πλατείες, πεζοδρόμους, πάρκα, παραλίες και … take away πάρτυ.

«Προς το παρόν οι ομάδες περιπολία και οι πεζές της ΕΛ.ΑΣ , έχουν επιφορτιστεί να στελεχώσουν ομάδες έγκαιρης επέμβασης “απο-συχνωτισμού”, με άμεση παρέμβαση σε καταγγελίες προς  το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ εξετάζεται και η δημιουργία υποστηρικτικής καμπάνιας, σε παρότρυνση του πληθυσμού να αποφεύγουν το συνωστισμό. Παράλληλα τα πληρώματα των περιπολικών από τη μεγαφωνική των οχημάτων, θα ενημερώνουν όπου εντοπίζονται παραβιάσεις για… αποσυμφόρησης ενώ εξετάζεται στατικές δυνάμεις, όπου κρίνεται ασφαλής η παρουσία τους, να έχουν ανάπτυξη σε σταθερά σημεία προς ενημέρωση των πολιτών σε αποτροπή συναθροίσεων .

«Η αντίστροφη μέτρηση για επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης έχει ξεκινήσει ωστόσο όπως έχει επισημανθεί όλα παραμένουν προς συζήτηση στο ενδεχόμενο να υπάρξει μαζική “αποστασία ” και προκειμένου να αποφευχθεί επικείμενη υγειονομική εκτόξευση των δεικτών νοσούντων από τον κορωνοϊό , ενώ η χώρα βρίσκεται σε στάδιο επαναφοράς , εξετάζεται να εφαρμοστεί στοχευμένο .. “lockdown” σε χώρους με συχνωτισμό.

Ωστόσο, ορόσημο για το σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, κρίνεται το Σαββατοκύριακο, καθώς σε συνεργασία με το Λιμενικό, παραλίες, πεζόδρομοι, πάρκα και πλατείες, όπου θα εντοπίζεται έντονη παρουσία πολιτών προκειμένου να αποφευχθούν πολυάριθμες συγκεντρώσεις, θα καλούνται να αποχωρήσουν.