“Από επιλογή σου έγινες αστυνομικός, δεν ήταν όμως επιλογή σου να σε “αρρωστήσουν””..

Με αφορμή το περιστατικό με τον 26άχρονο Αλβανό ο οποίος σε κατάσταση προχωρημένης μέθης και σε έξαρση, έφτυσε και έθεσε σε υποχρεωτικό κατ οίκον περιορισμό 14Αστυνομικούς

“Βούλα 23/03/2020″ :
Βρίσκεσαι πάντοτε στην πρώτη γραμμή. Είσαι πάντοτε εκεί για να προσφέρεις τη βοήθειά σου στον ηλικιωμένο που τη χρειάζεται. Προσπαθείς να φτάνεις πάντα πρώτος στο περιστατικό, όταν κάποιος κινδυνεύει. Πολλές φορές θέτεις σε κίνδυνο ακόμα και την προσωπική σου υγεία για να σώσεις ένα συνάνθρωπό σου. Παραβλέπεις το γεγονός ότι έχεις οικογένεια, φίλους και άτομα που σε περιμένουν να γυρίσεις σώος στο σπίτι σου. Αγωνίζεσαι για να υπάρξει ευταξία στην κοινωνία μέσα στη μαυρίλα και στην κατάθλιψη της εποχής. Προσπαθείς να δείχνεις κατανόηση. Να δώσεις μία εύθυμη νότα σε αυτή τη μελαγχολική ατμόσφαιρα που επικρατεί. Πολλές φορές χρειάστηκε να κάνεις τον ψυχολόγο, τον νοσηλευτή, τον γιατρό, τον κλόουν. Να παίξεις θέατρο. Να υποδυθείς ρόλους που δεν τους γνωρίζεις καν και όμως τους χειρίζεσαι σαν να τους έχεις σπουδάσει. Καταδέχτηκες να σε βρίσουν, να σου επιτεθούν, να σε απειλήσουν, να σε ταπεινώσουν ακόμα και να σε ΦΤΥΣΟΥΝ! και πάλι όμως στάθηκες στο ύψος των περιστάσεων και έκανες αυτό που πραγματικά έπρεπε.
Έθεσες για άλλη μία φορά τη ζωή σου σε κίνδυνο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν στάθηκες τυχερός. 14 μέρες προληπτική αποχή από την υπηρεσία σου είπαν!
Πλέον αγωνιάς.. Απομακρύνεσαι από τους δικούς σου ανθρώπους και από τα αγαπημένα σου πρόσωπα… φοβάσαι, ανησυχείς, μετράς αντίστροφα τις ημέρες, αλλά ο χρόνος πλέον κυλάει πιο αργά…σκέφτεσαι το μέλλον, τις επόμενες εβδομάδες …και όλα αυτά δικαιολογημένα, διότι από επιλογή σου έγινες αστυνομικός και από επιλογή σου επέλεξες να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ να σε ” αρρωστήσουν” να καταρρίψουν την ψυχολογία σου, να ζεις μέσα στην αμφιβολία για δύο εβδομάδες και όφειλαν να σέβονται τις επιλογές σου!

Καλή δύναμη στους συναδέλφους που εξαιτίας ενός άτυχου περιστατικού απέχουν από τα καθήκοντά τους!
Καλή υπομονή σ’ αυτούς και στις οικογένειές τους !
Οφείλουμε να μένουμε ενωμένοι τέτοιες στιγμές και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! Εξάλλου είμαστε αστυνομικοί και υπηρετούμε έναν ρόλο με πολλές εναλλαγές”.

* Αστυνομικός του Α.Τ Β-Β-Β