Απλά η Αστυνομία είναι ο εύκολος στόχος, άλλωστε το «φταίει η αστυνομία» είναι ανέξοδο .. πολιτικά 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκη Θοδωρής Τσαϊρίδης, εξηγεί πως οι εξαγγελίες δε μπορούν να εχουν πρακτική εφαρμογή

Αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκη, «Με 100 αστυνομικούς θα ενισχυθεί η Τροχαια γράφεται και λέγεται κάθε τρεις και λίγο .

Αρχικά μου κάνει τρομερή εντύπωση πως είναι δυνατόν για ένα τόσο μεγάλο έργο όλα να γυρίζουν γύρω από την αστυνομία και την τροχαία.

Δηλαδή κανένας άλλος δεν έχει καμία ευθύνη ;;; Ρητορικό το ερώτημα. Απλά η Αστυνομία είναι ο εύκολος στόχος. Άλλωστε το «ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» είναι ανέξοδο …πολιτικά.

Πάμε τώρα στους 100 αστυνομικούς. Που θα βρεθούν ; Από τις συμπληρωματικές μεταθέσεις ; Δηλαδή θα έρθουν 100 και θα πάνε όλοι τροχαία; 

Από εσωτερικες αλχημείες του τύπου βαφτίζω τους ζηταδες τροχονόμους και δημιουργώ μια επίπλαστη πραγματικότητα που θα λειτουργήσει και εις βάρος της αστυνόμευσης ; 

Από αποσπασμένους από άλλους νομούς που θα παίρνουν 2000+ και έτσι θα επιβαρύνω έξτρα τον προϋπολογισμό του κράτους και θα δημιουργήσω και οικονομικές ανισότητες μεταξύ των αστυνομικών ;

Κανένας δεν διευκρινίζει από που θα βρεθούν αυτοί οι 100 , άρα μιλάμε για έναν αυθαίρετο αριθμό μέχρι στιγμής που δεν προκύπτει από κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Επίσης και με βάση την ενημέρωση που έχουμε ο αριθμός 100 προκύπτει για μεμονωμένους αστυνομικούς σε κάθε κόμβο, σε κάθε διασταύρωση.

Το ότι μόνος του ένας αστυνομικός , είναι επιχειρησιακά εγκληματικό δεν τολμάει να το αναφέρει ουδείς. Δηλαδή το 100 πραγματικά είναι 200 .

Πάμε και στα ειδικότερα. Κανένας μα κανένας δεν αναφέρει ότι οι τροχονόμοι στις διασταυρώσεις και οι δικυκλιστές, σε συνθήκες ψύχους και σε βροχοπτώσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Άρα το πρόβλημα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες γιγαντώνεται γιατί δεν θα είναι εφικτή η άμεση ανταπόκριση και η σημειακή ρύθμιση.

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο σεντόνι για όλα όσα ακούγονται. Θα αρκεστώ σε αυτά τα ολίγα για αρχή προς προβληματισμό για τους σκεπτόμενους και όχι για τους «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Δυστυχώς φτάσαμε στο και πέντε να γίνονται συσκέψεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και μήνες και να μιλάμε για παρεμβατικές αλλαγές που έπρεπε ήδη να έχουν αποφασιστεί. Αλλά όλα καλά. Είπαμε «Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ»

Όλοι μιλάνε για την τροχαία και οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί φυλάνε στόχους και είναι αποσπασμένοι σε άλλες διευθύνσεις ….οργάνωση όχι αστεία …»