Απηλλάγη με δικαστική απόφαση ο προφυλακισμένος Βουλευτής, Ηλίας Κασσιδιάρης.

Απαλλακτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου παύοντας την ποινική δίωξη εναντίον του προφυλακισμένου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασσιδιάρη, καθώς η έδρα έκρινε ότι η “βαρεία σωματική βλάβη” -όπως είχε αποδοθεί στο κατηγορητήριο- αποδόθηκε ως “απλή” και δεν υπήρχε έγκληση σε βάρος του γι αυτό το αδίκημα.

image

Ειχε προηγηθει η πρόταση του Εισαγγελέα έδρας, μετατροπής της κατηγορίας σε “απλή σωματική βλάβη” ο οποίος αιτιολογήσει την πρόταση του, αναφέροντας ότι “δεν προκλήθηκε βλάβη διαρκείας και δεν διέκρινε δόλο για τέτοια βλαβη”.
Με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και του Προέδρου του Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος Ποινικής Διωξης του προφυλακισμένου Βουλευτή, γαι το επεισόδιο στο τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1, απαλλάσσοντάς τον από την Ποινική Δίωξη.
Ο υποψήφιος -τότε- (Ιουνίος 2012) Βουλευτής Ηλίας Κασσιδιάρης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής αντιπαράθεση μεταξύ Βουλευτών, περιέβρεξε με νερό την υποψήφια Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα Περιφεριαρχη, και χειροδίκησε κατά της υποψήφιας -σήμερα- Βουλευτή του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη σε βάρος του ποινική δίωξη από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας ΠρωτοδικώνΑθηνών, Ελένης Ραικου, και είχε παραπεμφθεί.
Κατά την έξοδό του απο τη δικαστική αίθουσα, εκπρόσωπος Τύπου τη Χρυσής Αυγής, και τη μεταγωγή του προς τις φυλακές Κορυδαλλού, σε σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε “Συνεχίζουμε τον Αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση της Χρυσής Αυγής”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport