Απάτη με χρήση της τραπεζικής υπηρεσίας «λεφτά στο λεπτό» από “αγοραστές” σε αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων

Θύματα εξαπάτησης καταγγέλλουν πολίτες οι οποίοι έχουν δημοσιεύσει αγγελίες για πώληση αυτοκινήτου, με τους απατεώνες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή “λεπτά στο λεπτό”

Ο “αγοραστής” επικοινωνεί με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου – πωλητή, και τον ενημερώνει ότι επιθυμεί να προχωρήσει στην αγοραπωλησία, και ότι θα του καταβάλλει το ποσό των €600 με άμεση πίστωση λογαριασμού . Για τη συναλλαγή ζητάει από τον ιδιοκτήτη- πωλητή να ολοκληρωθεί μέσω της τράπεζας Πειραιώς, και του παράσχει τα στοιχεία του, αριθμός κινητού τηλεφώνου και μέσω της εφαρμογής “λεφτά στο λεπτό” να ολοκληρώσει τη διαδικασία.  Σε περιπτώσεις που το ανυποψίαστο θύμα δεν γνωρίζει τη διαδικασία, ο “αγοραστής” του ζητάει να του αποστείλει τον μοναδικό κωδικό ανάληψης που παρέχει το σύστημα της τράπεζας, ώστε από την εφαρμογή να λάβει από ΑΤΜ το ποσό. Μόλις ο ιδιοκτήτης- πωλητής ενημερωθεί ότι η συναλλαγή έχει “ολοκληρωθεί” με το κωδικοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης στο κινητό του τηλέφωνο, ο λογαριασμός του έχει χρεωθεί το ποσό των €600 αντί για να πιστωθεί το ποσό!

Όταν τα θύματα διαπιστώνουν την απάτη, η διαδικασία ανάκλησης της μεταφοράς του ποσού μέσω του ΑΤΜ είναι ανέφικτη .

Η ΕΛ.ΑΣ έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών πολιτών για τη “νέα” μορφής απάτης, ενώ το σύστημα της Τράπεζας Πειραιώς, έχει απασχολήσει κατ επανάληψη τους κατόχους λογαριασμών και έχουν υποβληθεί καταγγελίες από εξαπατημένους πελάτες.