Απάτη και εκβιασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- “Αιθέριες υπάρξεις” ζητούν “στιγμές χαλάρωσης” και τους εκβιάζουν με βίντεο

Υπόθεση απάτης και εκβιασμού σε βάρος ανυποψίαστων χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ερευνούν οι Αρχές, ύστερα από καταγγελίες για ερωτικά μηνύματα τα οποία καταλήγουν με εκβιασμό και αξίωση για καταβολή χρημάτων

Καθόλου αθώα όπως αποδεικνύεται δεν είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν χρήστες εφαρμογών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το τελευταίο διάστημα. Όπως έχουν καταγγείλει θύματα της απάτης όλοι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχαν λάβει αρχικά μηνύματα από λογαριασμούς με φωτογραφίες θελκτικών υπάρξεων, οι οποίες ζητούσαν στη συνέχεια βιντεοκλήση προκειμένου να προχωρήσουν σε.. “στενότερες επαφές”.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας, η  λίμπιντο της άλλης πλευράς.. ανεβαίνει, όταν η εντυπωσιακή γυναίκα του “μυστηριώδους ” λογαριασμού, ζητάει από το συνομιλητή της στη διαδικτυακή “συντροφιά” να προχωρήσουν έχοντας ανεβάσει στα ύψη τη .. θερμοκρασία! Την κρίσιμη στιγμή, στην κάμερα της γυναίκας εμφανίζεται ένας άνδρας!
Ο άγνωστος εκβιάζει για χρήματα τον ανυποψίαστο και αιφνιδιασμένο διαδικτυακό συνομιλητή και του απαιτεί χρήματα για να μη δημοσιοποιήσει το “καυτό” βίντεο το οποίο έχει καταγράψει με την αιθέρια ύπαρξη και τον θύμα της απάτης.
Στα Αστυνομικά Τμήματα της επικράτειας έχουν υποβληθεί καταγγελίες, για ανάλογες περιπτώσεις, ενώ οι έρευνες από τα γραφεία της ΔΗΕ είναι σε εξέλιξη.