Απαντήσεις στα ερωτήματα του ένστολου προσωπικού που ανέκυψαν με τη μισθοδοσία Μαρτίου 2018

Διευκρινίσεις αναφορικά με ερωτήματα προσωπικου της ΕΛΑΣ που ανέκυψαν με τη μισθοδοσία Μαρτίου 2018, από την Ένωση Αθηνών

“Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,

Με την ανάρτηση στο POL των αναλυτικών σημειωμάτων αποδοχών μας, μηνός Μαρτίου 2018, η Διοίκηση, για άλλη μία φορά, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, μας προκάλεσε σωρεία αποριών και ερωτημάτων…..

Ειδικότερα, στα προαναφερόμενα σημειώματα αποδοχών διαπιστώθηκε να υπάρχουν πλέον των τακτικών κρατήσεων και αναδρομικές κρατήσεις, οι οποίες στην πλειοψηφία τους έφεραν αρνητικό πρόσημο. Αποτέλεσμα της ύπαρξης των αρνητικών αυτών προσήμων ήταν η μείωση των κρατήσεων και κατ’ επέκταση η αύξηση του πληρωτέου ποσού. Η εν λόγω αύξηση σας γνωρίζουμε ότι αφορά τη μισθοδοσία Μαρτίου 2018 και όχι τις επόμενες που θα ακολουθήσουν.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι τα παραπάνω αρνητικά ποσά δεν είναι χρήματα που μας χάρισε κανένας, αλλά οι επιπλέον κρατήσεις που κακώς εισπράχθηκαν από εμάς κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2017 έως την 31-12-2017, λόγω της νεοεισαχθείσας – μη συντάξιμης – προσωπικής διαφοράς και της αδυναμίας της Διοίκησης να εφαρμόσει το νέο μισθολόγιο. Αυτό το μισθολόγιο που η κυβέρνηση δημιούργησε, μη σεβόμενη τις αποφάσεις του ΣτΕ, προκλητικά εισήγαγε στη Βουλή με τη μορφή του επείγοντος, μαζί και με άλλα για την κοινωνία επώδυνα μέτρα (αφορολόγητο, κατάργηση προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις κλπ) και ψήφισε χωρίς καμία διαβούλευση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ένωση Αθηνών, τόσο για τις στρεβλώσεις, όσο και για τις αλλαγές του νέου μισθολογίου, εξέδωσε αναλυτικές ανακοινώσεις, με τις οποίες ενημέρωσε τα μέλη της για τις επιπτώσεις που προκαλεί αυτό στους εργαζομένους της Ελληνικής Αστυνομίας και παράλληλα κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης. Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις και θα συνεχίσουμε να δίνουμε απαντήσεις εκεί που η Διοίκηση σφυρίζει αδιάφορα, υπακούοντας τα πολιτικά κελεύσματα”.