Απαλλακτική Εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Κασσιδιάρη στην υπόθεση Μπαλτάκου| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Να μην παραπεμφθεί ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασσιδιάρης για την υπόθεση Μπαλτάκου, αναφέρεται στην πρόταση του Εισαγγελά προς το Συμβούλιο.Ο Εισαγγελέας Εφετών, Αντώνης Λιόγας πρότεινε την Τετάρτη (08/07) προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής καθώς «η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του Γ.Γ. της Κυβέρνησης και ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος τρίτων προσώπων σε αυτό ελεύθερη. Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου. (…) Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρούμενων αυτών καθηκόντων, υπόκεινται σε έλεγχο και κριτική».

Επισημαίνεται επίσης, ότι ο Ηλίας Κασσιδιάρης, χρησιμοποίησε το υλικό της συζήτησης που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά την στιγμή που η Βουλή, εκτελώντας χρέη δικαστικής εξουσίας, εξέταζε το αίτημα του εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ηλία Κασσιδιάρη. «Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδίδετο(…), υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή (…) ενόψει μάλιστα και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του».

Ο βαθμός της εμπιστευτικότητας της συζήτησης με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, προκύπτει -όπως καταγράφεται στην πρόταση- και από την κατάθεση του Τάκη Μπαλτάκου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport