“Απαξιώνεται και υποβαθμιζεται το σύστημα των Πανελλαδικών με εισαγωγή νέων Αστυνομικών μέσω άλλων διαδικασιών”

Σχόλιο Αστυνομικού* με αφορμή τις εξαγγελίες για προσλήψεις ένστολου προσωπικού εκτός διαδικασίας Πανελλαδικών.

“Την ώρα που η πολιτεία έχει θεσπίσει ένα τρόπο αδιάβλητο και αποδεκτό από όλους, την εισαγωγή Αστυνομικών στο Σώμα μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, επιχειρείτε τις τελευταιες μέρες, μια επιτακτική ανάγκη άνευ λόγου εισαγωγή νέων Αστυνομικών μέσω άλλων διαδικασιών.

Με αυτό τον τρόπο απαξιώνεται και υποβαθμιζεται το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ενα σύστημα εισαγωγής στο σώμα που το συνδικάτο με πολλούς αγώνες κατάφερε να κερδίσει. Αν ψάχνουν να βρούν μάχιμους Αστυνομικούς καλά θα ήταν να ψάξουν πρώτα στα γραφεία των επισήμων,στους ξεχασμένους βουλευτές ,δημοσιογραφους και επιχειρηματίες κ.ά που τάχα κινδυνεύουν,να βγουν από τα γραφεία πολλοί μιας και ήρθαν γι αυτό το σκοπό πολιτικοί υπάλληλοι (τους ξεχάσαμε κι αυτούς) να γίνει ένας εξορθολογισμός του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει, να φύγουν τα πάρεργα που μας έχουν φορτώσει,να μη γεννά ο κάθε δτης νέες υπηρεσίες αυθαίρετα ,να μείωθεί η γραφειοκρατία (ατελείωτες φωτοτυπίες για το ίδιο θέμα , κάτι σαν εφορία καταντήσαμε) και επιτέλους η κάθε κίνηση των δυνάμεων να κοστολογείται ώστε να υπάρχει μια λογική σε οποιαδήποτε μετακίνηση,να μειωθούν οι αξιωματικοί (σε λίγο θα είναι περισσότεροι και από τους χαμηλόβαθμους!!) Τότε και μόνο τότε θα βρεθούν οι αστυνομικοί ….μέχρι τότε θα ψάχνουμε την ιδανική αστυνόμευση !!!

Όσο για την εισαγωγή νέων;… μόνο αύξηση των εισακτέων στις σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων. Κάθε άλλη διαδικασία αποτελεί αδικία τόσο για τα παιδιά που δεινοπαθούν και ονειρεύονται να πιάσουν τα υψηλά ποσοστά μορίων εισαγωγής στις σχολές Αστυνομίας

Όσο και για τους γονείς που αιμορραγούν οικονομικά προκειμένου να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις .

Οψόμεθα.. .”

____________

* Χρήστος Τουφάκης