Με απαίτηση Γαβρόγλου μετατέθηκαν οι Αξιωματικοί που ερευνούσαν εξτρεμιστές της μειονότητας

Μετατέθηκαν ο Διοικητής Ασφαλείας Κομοτηνής ο οποίος αποσπάστηκε σε αστυνομικό τμήμα και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Κρατικής Ασφαλείας στην Τροχαία.

Οι δύο Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ χειρήστηκαν τη διερεύνηση υπόθεσης αν υπάρχει διδακτικό προσωπικό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με επιστημονικό αντικείμενο – πεδίο – ειδικότητα, που σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική μειονότητα”.

Οι δύο Αξιωματικοί, έπραξαν το καθήκον τους, να διερευνήσουν εξτρεμιστές της μουσουλμανικής μειονότητας που επιχειρούν να επιβάλλουν τον όρο «τουρκική»

Σημειώνεται ότι ο πρώην -πλέον – Διοικητής Ασφαλείας πριν από 15 μήνες στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής ειχε δεχθεί επίθεση από αναρχικούς, μετά την πορεία “Παύλου Φύσσα”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ιδιαιτέρως αγαπητό μέλος της Κομοτηνής. Ωστόσο η απομάκρυνσή τους, κατόπιν απαιτήσεως του υπουργείου Παιδείας αποτελει εθνικό όνειδο.

meionotitakomotini-450x600_0
Σε έγγραφο που έστειλε ο -πρωην -Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ζητούσε «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα»».
Ενώ η τοπική Ασφάλεια με σχετικό έγγραφο προς το Δημοκρίτειο ζητούσε να λάβει ενημέρωση στο εάν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες ακαδημαϊκών ή άλλων έγκυρων μελετητών, που να ασχολούνται με το υπό διερεύνηση ζήτημα.
Οι ενέργειες των δύο Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, για λόγους διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων, συνάδουν απόλυτα με την εθνική γραμμή, που ισχύει μέχρι τώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «ανάγκη εκσυγχρονισμού» της συνθήκης της Λωζάνης και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζεπ Τ. Ερντογάν για «επικαιροποίησή» της.
Ωστόσο με παρέμβαση του το Ελληνικο Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε… εξηγήσεις από τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές της Κομοτηνής, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι, «η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται»
Στη συνέχεια εκδόθηκε ανακοίνωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία ενημέρωσε ότι «ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017« κι η διατύπωση με τον όρο »τουρκική μειονότητα» είναι πολιτικά και νομικά δοκιμή και αποδεκτή.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στη Δυτική Θράκη, ο Τούρκος Πρόεδρος, απευθυνόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα, έκανε λόγο για «ομοεθνείς» και «συμπατριώτες» του.
Παράλληλα, μίλησε για τουρκογενείς, Πομάκους και Ρομά, που αποτελούν τη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι «Τούρκοι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και τους είχε συστήσει, να μιλούν «πολύ καλά τα τουρκικά».

__________

* αναδημοσίευση