Απ.Τζιτζικώστας: “Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο Νομός Κιλκίς”|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Απ. Τζιτζικώστας: «Αν δεν αλλάξει κάτι, σε 40 μέρες θα ξεπεράσουμε και τους 120.000 πρόσφυγες»

“Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τίθεται σήμερα Σάββατο (05/03) ο Νομός Κιλκίς, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων” δήλωσε (ΣΚΑΪ) ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς όπως σημείωσε, στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 13.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, ενώ σε όλο το Νομό Κιλκίς ο αριθμός φτάνει τους 20.000, με τις Υπηρεσίες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

«Δε μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος μόνοι μας, τη στιγμή που περίπου 1.600 μόνο στην Ειδομένη υπολογίζεται ότι δεν έχουν αντίσκηνο και διανυκτερεύουν στην ύπαιθρο. Τα περιστατικά παιδιών και ενηλίκων με κρούσματα γρίπης ή άλλων ασθενειών αυξάνονται, και παρά τις προσπάθειες ΜΚΟ υπάρχει κίνδυνος επιδημιών στους καταυλισμούς. Οι συνθήκες υγιεινής είναι κακές, καθώς οι υποδομές στο κέντρο φιλοξενίας στην Ειδομένη είχαν σχεδιαστεί για την υποδοχή λιγότερων των 2.000», σημείωσε ενδεικτικά.

Όπως διευκρινίζεται, με την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες τροφοδοσίας της Ειδομένης με αντίσκηνα, τρόφιμα και είδη ανάγκης.