Αντιμέτωπη με βαρυ κατηγορητήριο η Πόλα Ρούπα και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου

Δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στο συμπληρωματικό βαρύ κατηγορητήριο απο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την Πόλα Ρούπα και τη μέχρι χθες “λευκή τρομοκράτη” Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου.
Κατηγορίες για συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση -δεν αφορά τον «Επαναστατικό Αγώνα» -άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στη σύντροφο του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και της “μπειμι σίτερ” του ανηλικου γιου των δύο κατάδικων για ενέργειες τρομοκρατίας.

Η δίωξη, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα για τα αδικήματα,

• Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.

• Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Ενω στο κατηγορητήριο του τους απαγγέλθηκε, περιλαμβάνονται και κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για  τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Η διαδικασία αναμένεται (06/01- μετά τις 14.00) και σύμφωνα με δικαστιλές πηγές, οι δύο γυναίκες δε θα ζητήσουν προθεσμία και σκοπεύουν να προβούν σε τυπικές απολογίες οπως όλοι οι κατηγορούμενοι σε ενέργειες τρομοκρατίας.