Μήνυση στην ΕΛ.ΑΣ για αρπαγή ανηλίκου υπέβαλε η Πόλα Ρούπα

Μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου, στην οποία κατηγορεί κάθε υπεύθυνο κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η Πόλα Ρούπα.

Με αναφορά ότι οι Αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της (05/01) “αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλεια του” στην μητέρα και την αδελφή της όπως αξιώνει η 47άχρονη κατάδικη για τρομοκρατικές ενέργειες, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου, η Πόλα Ρούπα.

Αυτη την ωρα η Πόλα Ρούπα και η 25άχρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου έχουν παραπεμφθεί να απολογηθούν ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας. Οι δυο γυναίκες δε θα ζητήσουν προθεσμία και πρόκειται να προβούν τυπικές απολογίες.

Εν τω μεταξύ απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι το ανήλικο παιδί της 48άχρονης Πόλας Ρούπα τέθηκε υπό προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

«Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί  ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες».

Και συμπληρώνει, «ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Ενω σε ανακοίνωσή της η Εισαγελία Πρωτοδικών, αναφέρει, «Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέραςτου, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017
Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.
Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.
Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.
Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.
Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».