Αντιεξουσιαστές δημοσιοποίησαν εμπρησμούς σε οικίες εν’ ενεργεία Αξιωματικού και αποστράτου της ΕΛΑΣ, ως συμπαράσταση στον τρομοκράτη Κουφοντίνα

Δυο εμπρηστικές επιθέσεις τις οποίες απέκρυψε η ΓΑΔΑ, δημοσιοποίησαν σε κείμενο ανάληψης ευθύνης στον διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών και στοχοποίησης, αντιεξουσιαστές

Με την υπογραφή “Πυρήνες Άμεσης Δράσης-Πυρήνας Αναρχικής Αντιβίας” τάγμα εφόδου του αντιεξουσιαστικού χώρου, προχώρησαν σε δημοσίευση ανάληψης ευθύνης για δύο εμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες ενός εν ενεργεία Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κι ενός εν’ αποστρατεία και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Οι φασίστες με τις μαύρες κουκούλες, σε κείμενο ανάληψης ευθύνης το οποίο δημοσίευσαν σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου “Indymedia”, από τον οποίο κατά καιρούς έχουν στοχοποιήσει Δικαστικούς, Αστυνομικούς, Δημοσιογράφους και Πανεπιστημιακούς, καθώς και όσους εκφράζουν απόψεις ευνομίας, Τάξης και Δημοκρατίας, επιδιώκουν να παραθέσουν “επιχειρήματα” για τις πράξεις τους.

Πρόκειται για δύο εμπρηστικές επιθέσεις στην οικία εα Αντιστράτηγου τη ΕΛΑΣ με πορεία στη ΔΑΕΑ και τα ΜΑΤ και μετέπειτα πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του οποίου είχαν επιτεθεί στο Γκάζι αντιεξουσιαστές και την οικία εν ενεργεία Ταξίαρχου, ο οποίος υπηρετεί για πολλά χρόνια στον Κλάδο Προσωπικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο ουδέποτε έχει αναφερθεί στα Μέσα Ενημέρωσης.

Με υπέρτιτλο: «Η κρατική επιχείρηση εξόντωσης του αντάρτη πόλης Δημήτρη Κουφοντίνα δε θα μείνει αναπάντητη», οι φασίστες του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχειρούν να δώσουν δικαίωση στις πράξεις τους, υπερασπιστές του κατάδικου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις:

• Στο σπίτι του απόστρατου αντιστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστου Κονταρίδη. Ο Κονταρίδης ήταν ίσως ο πιο αιμοβόρος αξιωματικός εκπαιδευτής των ΜΑΤ. Από το 1994 έως το 2008 έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της καταστολής, όντας υπεύθυνος για δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας εις βάρος διαδηλωτών. Είναι υπεύθυνος για το αίμα των αγωνιστών και των αγωνιστριών που χύθηκε στα πεζοδρόμια. Συνέχισε την άθλια καριέρα του σε υψηλές θέσεις μέσα στον κατασταλτικό μηχανισμό, εξαργυρώνοντας το γεγονός ότι υπήρξε μπροστάρης και πιστό μαντρόσκυλο του κράτους και του κεφαλαίου. Αφού αποστρατεύθηκε από την αστυνομία, κατέβηκε στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Έως σήμερα αρθρογραφεί ανελλειπώς, ευθυγραμμιζόμενος με την ακροδεξιά πολιτική ατζέντα και ενισχύοντας τις φασιστικές αντιλήψεις μέσα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

• Στο σπίτι του ταξίαρχου της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Λαδομένου. Ένας υψηλόβαθμος πολυθεσίτης ο οποίος, ως αρμόδιος για θέματα προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, φρόντιζε ώστε να αποτελεί τον επίσημο διαμεσολαβητή μεταξύ των συνδικαλιστών και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Ο Λαδομένος για πολύ καιρό επιτελούσε ένα διπλό ρόλο. Από τη μία να καλύπτει και να θάβει στη σιωπή τα εγκλήματα των αστυνομικών – συναδέλφων του, και από την άλλη να πιέζει για την ικανοποίηση των πιο αντιδραστικών αιτημάτων των συνδικαλιστών της αστυνομίας.
Δε μας προκαλεί εντύπωση το ότι οι ενέργειες αποκρύφτηκαν πλήρως από τα ΜΜΕ, τα οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν με ευκολία το γεγονός ότι παρά την αστυνομοκρατία στους δρόμους και τη στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητας, το αφήγημα της ΝΔ περί “τάξης και ασφάλειας” στην αθηναϊκή μητρόπολη καταρρέει λόγω των δεκάδων επιθέσεων και παρεμβάσεων που επιχειρούν να αποτρέψουν το σχέδιο εξόντωσης του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε παραληρηματικό “εξαγνισμό” για τις πράξεις βίας που διέπραξαν οι φασίστες με τις μαύρες κουκούλες.