Ανθυπαστυνόμος της Τροχαίας καταγγέλλει εκδικητική απόσπαση, Είχε κόψει κλήση σε συγγενή ανώτατου Αξιωματικού|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Τη διακοπή της απόσπασής του καταγγέλλει Ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στην Τροχαία Βορείου Ελλάδος με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή υπ όψιν του οποίου τέθηκε η αίτηση του ενστόλου, είχε κοψει κλήση σε συγγενικό πρόσωπο ανώτατου Αξιωματικού.

Στην αίτηση η οποία δημοσιεύεται στο bloko.gr, περιγράφονται αναλυτικά επαρκείς λόγοι διακοπής της απόσπασης αστυνομικού που υπηρετεί σε Τροχαία της Βόρειας Ελλάδας. Παρά όμως την αιτιολογημένη βάση του αιτήματος και παρότι η υπηρεσία της Τροχαία που αναφέρεται έχει έλλειψη προσωπικού, το αίτημα απορρίφθηκε από τον επικεφαλής γενικό αστυνομικό διευθυντή.

Αναζητωντας πληροφορίες για τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση σε μια τέτοιου είδους στάση και επιμονή, μαθαίνουμε ότι σε προγενέστερο αστυνομικό έλεγχο έγινε ακινητοποίηση οδηγού που δήλωσε συγγενής του ανώτατου αξιωματικού, αλλά παρά το … “νεποτισμό”, του επιδόθηκε κανονικά η κλήση όπως και θα έπρεπε ενώ έγινε αφαίρεση στοιχείων. Συγεκριμένα μετά την δήλωση συγγένειας που έκανε, φέρεται ότι αρνήθηκε να παραδώσει δίπλωμα επιμένοντας με νόημα ότι ” είμαι συγγενής του Γενικού”, κάτι που δεν το διέσωσε. Έγινε προσαγωγή στο τμήμα και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.
Είναι άραγε ο λόγος αυτός για τη δυσμενή και επαχθή απόσπαση; Τί λέει ο τοπικός συνδικαλισμός που όπως μαθαίνουμε ειναι ενήμερος;

Διαβάστε την αιτηση και το αιτιολογικό
Σας αναφέρω ότι επιθυμώ βάσει του Π.Δ 100/03 και του Διοικητικού Δικαίου την ακύρωση της υπ’αριθμ 3560/15/544297 διαταγής σας με την οποία μετακινούμαι με απόσπαση (3) μηνών από το …….. στο ……….. για υπηρεσιακούς λόγους, για τους κάτωθι νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους. Κατέχω το βαθμό του Ανθ/μου, είμαι 40 ετών και υπηρετώ σε Υπηρεσίες Τροχαίας για πάνω από 10 έτη συνολικά, από την 15 ετή υπηρεσία μου στην ΕΛ.ΑΣ, και έτσι έχω αποκτήσει πολύ καλή εμπειρία, ειδικές γνώσεις, απόδοση και εξειδίκευση στο αντικείμενο της Τροχαίας. Στο ………. είμαι δικ/στής Τροχαίας, ως επικεφαλής των δικ/στών Τροχαίας.
Προσωπικά είμαι αρραβωνιασμένος και έχω προγραμματίσει την τέλεση θρησκευτικού γάμου στον Ιερό Ναό …… την 25/04/2015, δηλαδή σε 25 ημέρες περίπου, όπου έχω καλέσει πολλούς προσκεκλημένους.
Η μέλλουσα σύζυγός μου ……. είναι εγκυμονούσα στην 15η εβδομάδα κύησης, τελεί επαπειλούμενη αναρρωτική άδεια (είναι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα) και γι’αυτό το λόγο σας επισυνάπτω και την από 23/02/2015 ιατρική γνωμάτευση από το ……. , στο οποίο εισήχθει εκτάκτως λόγω έντονης αιμορραγίας (κολπική), καθώς και το από 23/02/2015 εξιτήριο. Επίσης ξαναεισήχθει και την 20/03/2015, λόγω όμοιας κατάστασης. Έτσι, όπως εύκολα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, η κατάστασή της είναι δύσκολη και η εγκυμοσύνη της έχει, δυστυχώς κάποια ιατρικά προβλήματα.
Εξάλλου ο πατέρας μου ………. ηλικίας 70 ετών, πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου με αιμοκάθαρση, έχει κάνει εγχείρηση καρδίας και σπονδυλοδεσία και έχω αναλάβει εγώ προσωπικά την στήριξή του, καθώς και η μητέρα μου αντιμετωπίζει και αυτή σοβαρά προβλήματα (σπονδυλαρθρίτιδα).
Η απόσπασή μου στο ΑΤ ….. θα επιφέρει σοβαρή αναστάτωση και στην προσωπική-ιδιωτική-οικογενειακή ζωή μου, καθόσον και θα εργάζομαι σε διαφορετικά ωράρια εργασίας, αλλά και επηρεαζόμαστε σε ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο για την μετακίνησή μου σε διαφορετική Υπηρεσία, με τελείως άλλο αντικείμενο. Ειδικότερα, πρέπει απαρέγκλιτα, κατόπιν σχετικής ιατρικής οδηγίας το βράδυ η μέλλουσα σύζυγός μου να έχει μαζί της εμένα, με αυτοπρόσωπη παρουσία, κάτι που στην υπηρεσία που μετακινούμαι δε θα μπορώ να κάνω αφού ως δικ/στης Τροχαίας δεν εργάζομαι σε νυχτερινά ωράρια 22:00-06:00.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, σας παρακαλώ, και επειδή όπως γνωρίζω το ΤΤ …. έχει πολλές αυξημένες ανάγκες, να ακυρώσετε την απόσπασή μου και σας δηλώνω υπεύθυνα ότι θα προσφέρω τα μέγιστα στην Τροχαία προς όφελος της υπηρεσίας και της κοινωνίας.

Ο Προσφεύγων.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport