“Αντε και στα Μπατακλάν!”

Με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο που προκάλεσε Γεωργιανός ενήλικας αδελφός ανηλίκου μαθητή στο 41ο Γυμνάσιο Κυψέλης σε βάρος Νιγηριανού μαθητή και του Διευθυντή του Σχολείου τους οποίους τραυμάτισε με σφυρί και μαχαίρι

«Η σημερινή επίθεση σε σχολείο των κατεστραμμένων περιοχών της Αθήνας είναι μία πολύ φυσιολογική εξέλιξη. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα.

Ο 19χρονος Γεωργιανός θεώρησε πολύ φυσιολογικό να πάει σε Γυμνάσιο με σφυρί και μαχαίρι να χτυπήσει Νιγηριανό. Οποιοι έχουν έρθει σε ελάχιστη επαφή με αυτές τις κοινότητες ξέρουν ότι αυτά είναι μέσα στην κουλτούρα τους, έτσι μεγαλώνουν, αυτά μαθαίνουν στο σχολείο και στο σπίτι τους.

Προέρχονται από κοινωνίες που δεν προβληματίζονται για το πώς θα αυτοπροσδιοριστεί σήμερα ο Βρασίδας, ούτε μιλάνε στα παιδιά τους για τρανσφοβία και κοινωνικά φύλα. Είναι κοινωνίες σε πόλεμο και μαθαίνουν στα παιδιά τους να επιβιώνουν. Αυτό που δεν κάνουμε εμείς. Τις διαφορές τους δεν θα τις λύσουν με συζήτηση. Με σφυριά, μαχαίρια, μπουνιές και όπλα θα τις λύσουν. Απόδειξη το καθημερινό αστυνομικό δελτίο. 

Διάφοροι πονοψυχιάρηδες αριστεροί με δεξιές τσέπες κατέστρεψαν ολόκληρες αστικές γειτονιές της Αθήνας, ολόκληρα σχολεία, χιλιάδες οικογένειες, όλη την χώρα, για να μας πείσουν ότι όλοι οι προστατευόμενοι τους “ευπαθείς” φοράνε φωτοστέφανο. 

Την απληστία ενός ολόκληρου συστήματος, μίας κυβέρνησης και διαφόρων επιτήδειων με ΜΚΟ που σιτίζονται από το λαθρομεταναστευτικό την βιώνουμε στο πετσί μας καθημερινά πλέον στις Καμπούλ της πόλης. 

Ούτε πλατείες έχουμε, ούτε δρόμους, ούτε σπίτια, ούτε σχολεία. Εναν καταυλισμό έχουμε με τις ευχές και την χρηματοδότηση κάποιων που μισούν την χώρα.  Αντε και στα Μπατακλάν!

Υ.Γ. Στο μεταξύ έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών εναντίον της ισλαμοφοβίας, του ρατσισμού, της ακροδεξιάς (και άλλα ανέκδοτα)

_____________

* της Ελένης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III Sorbonne Nouvelle