Αναζητούν ταυτοποίηση στη σορό του απανθρακωμένου οδηγού- Εξετάζεται η σορός να ανήκει στον εκδότη

Ταυτοποίηση στην απανθρακωμένη σορό του οδηγού οχήματος στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά εν κινήσει, στην Αττική Οδό, στο ύψος του Ηρακλείου Αττικής αναζητούν τα κλιμάκια της Αστυνομίας και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Εξετάζεται η σορός να ανήκει σε εκδότη εφημερίδας, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των εκβιαστών – δημοσιογράφων. Αναμένεται εργαστηριακή ταυτοποίηση.

image

Την ταυτοποίηση της σορού η οποια ανασύρθηκε από τη θεση οδηγού του Porsche Cayenne, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά εν κινήσει (09/06-15.15) στην Αττική Οδό, στο ύψος του Ηρακλείου Αττικής, επιχειρούν κλιμάκια των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών της Αστυνομιας και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας ενώ πραγματογνώμονες θα ερεύνησαν το όχημα ώστε να προσδιορόσουν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στο πολυτελές όχημα. Πυροτεχνουργοί που ερεύνησαν το οδόστρωμα δεν εντόπισαν κρατήρα στην ασφαλτο, ενώ ούτε το πολυτελές αυτοκίνητο έφερε ευρήματα έκρηξης.
Το όχημα κατευθυνόταν στο ρεύμα προς την Ελευσίνα, με τον οδηγό να μην εχει προλαβαίνει να εγκαταλείψει το όχημά του και να ανασύρεται απανθρακωμένος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πόρτα του οδηγού ήταν ανοιχτή (σχεδόν 10εκτ) και ακουμπούσε στο τσιμεντένιο διαζωμα, και δεν επέτρεπε να έχει μεγαλύτερο άνοιγμα, με τον οδηγό να επιχειρεί να αποβιβασθεί από το όχημα- συμφωνα με μαρτυρίες- ωστόσο εγκλωβίστηκε και απανθρακώθηκε.
image

Στελέχη της ΕΛΑΣ, τα οποία επικοινώνησαν με την ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου, οπως αυτα προκύπτουν από τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, τους ενημέρωσε ότι το όχημα της οδηγούσε ο σύζυγός της εκδότης της εφημερίδας “Ακρόπολη”, Παναγιώτης (Τακης) Μαυρίκος. Από τηλεφωνική αναζήτηση δεν έχει καταστεί εφικτή η ανεύρεση του εκδότη, και γενικότερα η οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του, ώστε να διακριβωθεί αν η σορος ανηκει στον ίδιο ή είχε παραχωρήσει το όχημα της συζύγου του, σε φίλο ή συνεργάτη του.
image

Με δηλώσεις του στα parapolitika ο ποινικολόγος που εκπροσωπεί την οικογένεια Μαυρίκου, Αλέξης Κουγιας, ανέφερε, πως και ο ίδιος αναζητούσε τον εκδότη, καθώς ενώ είχαν προγραμματισμένο ραντεβού, δεν εμφανίστηκε, και δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία μαζί του . Ο ποινικολογος σχολίασε ότι επιχείρησε να μεταβεί στο σημείο που ανεφλέγη το αυτοκίνητο στην Αττική Οδό, χωρίς να τα καταφέρνει καθώς όλοι οι δρόμοι στη γύρω περιοχή ήταν αποκλεισμένοι.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, προσφατα ειχε αποτελει βασικό κατηγορουμενο στην υπόθεση των εκβιαστών – δημοσιογράφων και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικους ορους.
image

Από τις κάμερες της Αττικής Οδού διακρίνεται το Porsche Cayenne, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα με κατεύθυνση προς Ελευσίνα. Μετά την έξοδο Ηρακλείου και πριν τη Μεταμόρφωση το όχημα ανακοπτει απότομα ταχύτητα, και φλόγες εκδηλώνονται ακαριαία σε όλο το όχημα, εγκλωβιζοντας και απανθρακωνοντας τον οδηγό.
Ωστόσο από την ΕΛΑΣ, δεν επιβεβαιώνουν στα στοιχεια του νεκρού οδηγου τον Παναγιώτη Μαυρίκο, καθως «όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά» καθώς λόγω της απανθράκωσης δεν είναι εφικτή η αναγνώριση, η οποία θα γίνει με εργαστηριακή ταυτοποίηση DNA.

Κλιμάκιο της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, ερευνουν την υποθεση προκειμένου να εξετάσουν εάν υπάρχουν ενδείξεις δολιοφθοράς, που προκάλεσαν τη φωτιά στο όχημα.