Ανάβυσσος: Σύγκρουση ταχυπλόων με 16 επιβαίνοντες, κομπάρσοι και τεχνικοί του «Γάμος αλά ελληνικά»- Ένας τεχνικός στο Νοσοκομείο

Μια εσφαλμένη εκτίμηση κατά την πλεύση δύο ταχυπλόων σκαφών, με επιβαίνοντες κομπάρσους και τεχνικούς οι οποίοι συμμετέχουν στα γυρίσματα του «Γάμος αλά ελληνικά 3» προκάλεσε θαλάσσιο ατύχημα

Αναστάτωση προκλήθηκε από τη σύγκρουση δύο ταχυπλόων στη θαλάσσια περιοχή Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας, κοντά στην Ανάβυσσο (24/06-10.30). Στο υπαίτιο για το θαλάσσιο ατύχημα πλωτό επέβαιναν οχτώ κομπάρσοι ενώ στο ταχύπλοο που ανετράπη είχαν επιβιβαστεί οχτώ κινηματογραφιστές και ηχολήπτες εργαζόμενοι στην παραγωγή της ταινίας.

Η παραγωγή της ταινίας, είχε λάβει τις απαραίτητες άδειες για τα γυρίσματα καθώς το σενάριο περιέγραφε ένα κοντινό πλάνο στο ταχύπλοο που επέβαιναν οι κομπάρσοι της ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά 3».

Σύμφωνα με στοιχεία από πηγές του Λιμενικού, τα δύο ταχύπλοα ήταν εν πλω, όταν ο χειριστής στο ταχύπλοο με τους κομπάρσους προσέγγισε και επακούμβησε πίσω δεξιά την πρύμνη του ταχυπλόου στο οποίο επέβαινε το συνεργείο των τεχνικών με αποτέλεσμα να προκαλέσει ανατροπή. Άμεση ήταν η παρέμβαση από τα πληρώματα και επιβαίνοντες στα επτά σκάφη της παραγωγής που έπλεαν στην περιοχή. Περισυνέλλεξαν τους οχτώ τεχνικούς που έπεσαν στη θάλασσα ενώ ένας εκ των μελών του συνεργείου τραυματίσθηκε και ήπιε νερό παρελήφθη καξ μεταφέρθηκε σοκαρισμένος σε Νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι άλλοι επτά τεχνικοί επιβαίνοντες στο ταχύπλοο που αναποδογύρισε, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική.

Τα γυρίσματα για τη νέα ταινία της Νία Βαρντάλος «Γάμος αλά ελληνικά Νο 3» ξεκίνησαν την Τρίτη (21/06) στο λιμάνι της Ραφήνας .