Ανατολή Αττική: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά- Επέκταση της φωτιάς από όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ πνέουν άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών

Σύμφωνα με το Δήμαρχο της Νέας Μάκρης, Στέργιο Τσιρκα, στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104.6Fm η πυρκαγιά στην Νέα Μάκρη επεκτάθηκε όταν σε όχημα εν κινήσει στο ύψος των σκουπιδιών του Διονύσου, ξέσπασε εστίας φωτιάς και λόγω των ανέμων επεκτάθηκε.

Μέτωπο φωτιάς στο Διόνυσο και το Νέο Βουτζά, με διακοπές κυκλοφορίας στη Νέα Μάκρη , ενώ αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι .
Από τις πρώτες μαρτυρίες η μεγάλη φωτιά που  έχει ξεσπάσει στον Διόνυσο στα λατομεία προς την πλευρά της Νέας Μάκρης, έχουν καεί μετασχηματιστές της ΔΕΗ καθώς έχουν αναφερθεί διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές ενώ ακούγονται κρότοι και διακρίνονται σπινθήρες στις κολώνες ηλεκτροδότησης .

Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν 41 Πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και εναέρια μεταξύ των οποίων 2 Α/Φ και 3 Ε/Π..

Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων η φωτιά έχει πάρει κατεύθυνση προς την Πεντέλη.

Την ίδια ώρα φωτιά έχει εκδηλωθεί και στο Νέο Βουτζά, σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε σε μετασχηματιστή κολόνας της ΔΕΗ με την άμεση επέμβαση να έχει κατασβεστεί, πριν πάρει διαστάσεις, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.