Ανάληψη ευθύνης, για εμπρησμούς σε οχήματα στελεχών της Χ.Α.

Έντονη ανησυχία είχε προκαλέσει στην ΕΛΑΣ, πληροφορίες οι οποίες ανέφεραν επιθέσει με στόχο άτομα και γραφεία της Χρυσής Αυγής ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τα γεγονότα στο Κερατσίνι και το θανάσιμο τραυματισμό του Πάυλου Φύσσα (18/09 2013). Τα επεισόδια ανήμερα των εκδηλώσεων στο Πέραμα και το Κερατσίνι, ακολόυθησαν εμπρηστικές ενέργεις σε οχήματα στελεχών της Χρυσής Αυγής. Με κείμενο σε διαδικτυακό ιστότοπο παράθεσης ιδεών του Αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε (28/09) ανάληψη ευθύνης των εμπρησμών .

Με ανυπόγραφο κείμενο, χωρίς περιεχόμενο και αναφορές σε πρακτικές “καταδρομικών δράσεων” άτομα χωρίς προσδιορισμό και ταυτότητα, ανήρτησαν στο διαδικτυτακό ιστότοπο του AthIndymedia κείμενο ανάληψης ευθύνης για τους εμπρησμούς σε αυτοκίνητα στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Στο κείμενο οι συντάκτες, κάνουν αναφορά στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τα γεγονότα στο Κερατσίνι, και το θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα, και δηλώνουν “ξετρυπώσαμε μερικά ανθρωποειδή-στελέχη του παρακρατικού μηχανισμού της Χ.Α. και πυρπολήσαμε τα προσωπικά τους οχήματα έξω απ’τα σπίτια τους, μεταμεσονύχτιες ώρες”.

Οι επιθέσεις με προσδιορισμένους στόχους άτομα τα οποία δρασηριοποιούνται στη Χρυσή Αυγή, είχαν  προκαλέσει έντονη ανησυχία στα στελέχη της ΕΛΑΣ .

Είχε προηγθεί η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ (28/09) στη Νέα Ιωνία, όταν κάτω από το αυτοκίνητο του Παναγιώτη Φραιδάκη, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές με την “Ελληνική Αυγή” στο Δήμο Κηφισιάς, είχε εντοπισθεί αντικείμενο το οποίο κρίθηκε ύποπτο. Όπως διαπιστώθηκε συσκευή GPS σε συνδεσμολογία με δύο μπαταρίες, είχαν τοποθετήσει οι δράστες, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να λειτουργούσε ως συσκευή παρακολούθησης.
Στο κέιμενο ανάληψης ευθύνης οι συντάκτες του, ανέφερονται σε όλους τους εμπρησμούς τους οποίους έχουν διαπράξει.

“Πιο συγκεκριμένα, πυρπολήσαμε:

– στις 16/9, το αυτοκίνητο του Γιαμανή Φώτη στο Γκύζη, υποψήφιο με το συνδυασμό της Ελληνικής Αυγής στο συνδυασμό του Κασιδιάρη.
– στις 16/9, τη μοτοσυκλέτα φασίστα στην Ριζούπολη,
– στις 17/9, το αυτοκίνητο του Βοργιά Σωτήρη στη Γλυφάδα, δημοτικού συμβούλου στη Γλυφάδα με την Ελληνική Αυγή,
– στις 25/9, το αυτοκίνητο της Ανδρή Ελισάβετ (γνωστής και ως “Βέτα”) στη Ν.Φιλαδέλφεια, υποψηφίου με τους συνδυασμούς τους”, αναφέρουν στο κείμενο τους.
Σε αλλο σημείο του κειμένου τους δεν παραλείπουν να στοχοποιούν όσους υποστηρίζουν και δραστηριοποιούνται πολιτικά στη Χρυσή Αυγή, και αναφέρουν “δεν πράξαμε τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο, επιστρέφοντας κατ’οίκον ένα μικρό κομμάτι της βίας. Όμως δεν είναι αόρατοι και εμείς δεν ξεχνάμε ούτε συγχωρούμε (..) Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν τα παρακρατικά καθάρματα είναι η βία και σε αυτή τους “μιλάμε. Μίσος για τους φασίστες. Μίσος και για τον “παραπλανημένο” κοινωνικό βούρκο που τους ψηφίζει ή τους στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο”.

Στο ίδιο κείμενο οι συντάκτες αναλαμβάνουν την ευθύνη βανδαλισμού στα γραφεία του ΛΑΟΣ (23/09) στην Αγ.Λαύρας στα Πατήσια.