Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο ΑΤ. Ακροπόλεως

Με ανάρτηση σε διαδικτυακή ιστοσελίδα διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου

Ανάληψη ευθύνης στο όνομα του αναρχικού Τρομοκρατη Λάμπρου Φούντα, για την επίθεση με μολότοφ (02/03) στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

Ο Λάμπρος Φούντας, ανερχόμενος βιολόγος, ήταν στενός φίλος του Νικου Μαζιώτη, και υπήρξε σύμφωνα με τη ΔΑΕΕΒ ο “σκιώδης τρομοκράτης”του ΕΑ, καθώς η εμπλοκή του και η αποκάλυψη της ΤΟ στην οποία συμμετείχε, αποκαλύφθηκαν μετά το θάνατό του. Τα ξημερώματα της 10ης Μαρτίου 2010, πλήρωμα περιπολικού εντοπίζει ύποπτες κινήσεις δύο ατόμων στην οδό Κουντουριώτου στη Δάφνη, ενώ επιχειρούσαν να κλέψουν ενα παλιο Seat.

Σε ένοπλη συμπλοκή που ακολουθεί, ο 35άχρονος τότε Λάμπρος Φούντας, πέφτει νεκρός. Τα στοιχεία της ταυτότητάς του προκύπτουν στη συνέχεια της έρευνας της Αστυνομίας, και διακριβώνεται ότι ο “ήσυχος” βιολόγος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, με καταγωγή από το Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας, ανήκει στο στενό πυρήνα της νεο Τρομοκρατίας. Κατά την αυτοψία, οι  Αστυνομικοί εντοπίζουν ότι φόραγε διπλά γάντια, έφερε λάστιχα στο παντελόνι και το μπουφάν του, προκειμένου να μην αφήσει αποτυπώματα και DNA.Ήταν οπλισμένος με πιστόλι Zastava και κατείχε ρωσική επιθετική χειροβομβίδα, δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, ούτε ταυτότητα.

Είχε συλληφθεί στο παρελθόν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1995

Μεταξύ των περίπου 400 νεαρών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο ΕΜΠ κατά την πρώτη επέμβαση της ΕΛΑΣ, το 1995, οι περισσότεροι εμφανίζονται με ενεργό δράστη στον «Επαναστατικό Αγώνα». Η στεχνή σχέση που είχε αναπτύξει με τον Νικο Μαζιώτη, και ο θάντατός του στην ένοπλη συμπλοκή, αποτέλεσε αφορμή για τον κατάδικο τρομοκράτη, να δώσει το όνομα του νεκρού βιολόγου στο γιο που έχουν αποκτήσει με την Πόλα Ρούπα. Στο ονομα του Λάμπρου Φούντα κάθε χρόνο με διαφορετική υπογραφή κάθε φορά, οργανωσεις του ενοπολου αντάρτικου πόλης και του “αντιεξουσιαστικού χώρου” ενώ πλησιάζει η 10η Μαρτίου πραγματοποιούν εμπρηστικές και τρομοκρατικές ενέργεις, σε ένδειξη αναγνώρισης του στο “χώρο”.