Αναληψη ευθύνης για επίθεση σε στατική Αστυνομική δύναμη στην οικία Φλαμπουράρη- Την απέκρυψαν οι Αρχές

Επίθεση στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη γίνεται γνώστη  με τη δημοσιοποίηση προκήρυξης ανάληψης ευθύνης από τους εκτελεστικούς βραχίονες της εμπρηστικής επίθεσης.

Κατά την πάγια πλέον πρακτική της ΕΛΑΣ, παρουσίασης περιορισμένων περιστατικών και επιλεκτική ενημέρωσης προς τους διαπιστευμένους συντάκτες- εκτός και αν πρόκειται για εξιχνίαση υπόθεσης όποτε παραχωρείται και συνέντευξη Τύπου- Η ανάληψη ευθύνης κατά την πρόσφατη επίθεση στην οικια του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη (19/05) γίνεται γνωστή με την ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα διακίνηση ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 Με ένα ανυπόγραφο κείμενο, αντιεξουσιαστές αναφέρονται στην επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών, “Τη 19η Μαΐου λίγες ώρες μετά την ψήφιση του τέταρτου κατά σειρά μνημονίου, επιλέξαμε να επιτεθούμε στα ένοπλα σκυλιά που φρουρούν την κατοικία του υπουργού επικρατείας αλέκου φλαμπουράρη στα εξάρχεια. Ο κυρ αλέκος υπηρετώντας την θέση του στην πολιτική ελίτ του τόπου κλείνει μπίζνες που του αποφέρουν εύκολα προσωπικά κέρδη και ακολούθως επικαλείται την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς”, μεταξύ άλλων παραθέτουν στο κείμενο οι συντάκτες του κειμένου.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, γίνεται διαχωρισμός της δομής της κοινωνίας με αναφορά σε, “άλλη μεριά του οδοφράγματος του κοινωνικού πολέμου (…) διαμορφώνοντας σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας μέσα από εξεγερτικές διαδικασίες”.

“Συγκρούσεις στον δρόμο, απεργίες, καταλήψεις, σαμπτοτάζ και επιθέσεις είναι η απάντησή μας στους καταπιεστές”

Κρυμμένοι στην ανωνυμία του διαδικτύου και με αυτοπροσδιορισμό της “συλλογικότητας” τους, οι συντάκτες του κειμένου, προαναγγέλλουν την περεταίρω στάση τους, με επιθέσεις, “Εμείς ως αναρχικοι έχοντας πάρει θέση μάχης απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο, (..) μη έχοντας άλλη επιλογή περνάμε στην επίθεση (…) ώστε κανένας από τους εξουσιαστές και τα τσιράκια τους να μην είναι και να μην νιώθει προστατευμένος και στο απυρόβλητο. Όλοι τους έχουν ονόματα και διευθύνσεις και εκεί θα βρουν όλους εμάς που δεν έχουμε καμία διάθεση να μοιραστούμε τις γειτονίες μας μαζί τους. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα”.