Αναλαμβάνει Εφέτης Ανακριτής τις αναφορές του κατηγορούμενου Ιρακινού για συμμετοχή στον ISIS

Στην Ειδική Εφέτη Ανακρίτρια, διαβιβάστηκε η υπόθεση του 34χρονου Ιρακινού καθ’ ομολογίαν κατηγορούμενου για τη συμμετοχή του στον ISIS ο οποίος φέρεται να έχει κατονομάσει και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους

Οι αναφορές του 34χρονου Ιρακινού, προκάλεσαν απόφαση γαι δικαστική περαιτέρων διερεύνηση και ανάκριση. Με αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στην Ολομέλεια Εφετών λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της εξαιρετικής φύσης της, για λόγους εθνικής ασφάλειας, έκανε δεκτό το αίτημα, η δικογραφία να ανατεθεί στην Ειδική Εφέτη Ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται τις υποθέσεις τρομοκρατίας, Ιωάννα Στρατσιάνη.

Ο 34χρονος Ιρακινός, συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική (04/10), καθ’ υπόδειξη πληροφοριών και υλικού βίντεο στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014, που υπέδειξαν Ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών, με τον ίδιο σε περιοχή της Συρίας με kalashnikov, να εξυμνεί τη δράση του ISIS.

Ο 34χρονος λαθρομετανάστης από το Ιρακ, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από τη Λέσβο το 2018 μαζί με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους  και στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Αθήνα, όπου ζούσαν και είχαν απασχόληση. Ο ίδιος, είχε  υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και είχαν απορριφθεί, με προσφυγή του στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η απόφαση δεν είχε εκδοθεί και παρέμενε παράνομα στη χώρα.