Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.)

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ,  αναφορικά με προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων από Αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΛΑΣ

Όπως διευκρινίζει η Αστυνομική ανακοίνωση, σε απάντηση ανακοίνωσης της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) “σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αρχικά ένας άνδρας και μία γυναίκα και στη συνέχεια άλλοι δύο άντρες. Τα άτομα αυτά κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, πλησίον φυλασσόμενων στόχων κυβερνητικού και οικονομικού ενδιαφέροντος.
Οι δύο πρώτοι αποχώρησαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.
Οι άλλοι δύο αποχώρησαν άμεσα, αφού δήλωσαν την επαγγελματική τους ιδιότητα (δημοσιογράφος – φωτορεπόρτερ), χωρίς να πραγματοποιηθεί διαδικασία εξακρίβωσης”.
Επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι από το πρωί (04/08) “είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα αστυνομικής επιτήρησης στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να αποτραπεί οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια σε βάρος προσώπων και εγκαταστάσεων” με δεδομένο τις προγραμματισμένες μετακινήσεις των εκπροσώπων της “Τετραμερούς” στην Αθήνα.
“Θεωρούμε δεδομένη την κατανόηση των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε., καθώς οι ενέργειες των αστυνομικών, στις παραπάνω περιπτώσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και πραγματοποιήθηκαν με σεβασμό στην προσωπικότητα των ατόμων και το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Ακόμα κι αν ορισμένοι κρίνουν άστοχη ή υπερβολική τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η Ελληνική Αστυνομία διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι σε κάθε περίπτωση θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους, πάντοτε όμως εντός του πλαισίου του κράτους δικαίου και της νομιμότητας” καταλήγει η Αστυνομική ανακοίνωση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport