Απάντηση της ΕΦΕ σε ανακοίνωση ΕΛΑΣ προς απάντηση της ΕΦΕ..για προσαγωγές φωτορεπόρτερ

Απάντηση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) σε ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με σημερινή ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε. για αυθαίρετες προσαγωγές φωτορεπόρτερ.

ΕΦΕ.jpg

“Στο βαθμό που το πέταγμα μιας πεταλούδας μπορεί να προκαλέσει χάος, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) κατανοεί πλήρως ότι κάθε ενέργεια εγγεγραμμένη στο χωρόχρονο μπορεί να αιτιολογήσει την προσαγωγή φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων.
Αποδίδοντας μάλιστα ιδιαίτατη σημασία στην αξία των σχετικών παραδόσεων, η Ε.Φ.Ε. θα συστήσει εφεξής στα μέλη της να απαιτούν το παροιμιώδες κέρασμα καφέ στην Ασφάλεια – χωρίς συνοδευτικό κουλουράκι λόγω οικονομικής κρίσης.
Ως έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού της προς την αστυνομία, η Ε.Φ.Ε. προτείνει να διοργανώσει ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για να εξηγήσει στους ένστολους ότι, ακόμα και αν δεν σέβονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα, θα πρέπει να σέβονται την υπογραφή του εκπροσώπου της φυσικής ηγεσίας τους που κοσμεί τις επαγγελματικές ταυτότητες των φωτορεπόρτερ.
Εξηγώντας τους περαιτέρω την έννοια της χρονικής διαδοχής, θα αποπειραθεί να απαλείψει την τρέχουσα εννοιολογική σύγχυση που διέπει τις αστυνομικές πρακτικές προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι ο «σεβασμός στην προσωπικότητα των ατόμων και το δημοσιογραφικό λειτούργημα» δεν εξαντλείται στη μη άσκηση βίας σε βάρος φωτορεπόρτερ. Ο «σεβασμός στην προσωπικότητα των ατόμων και το δημοσιογραφικό λειτούργημα» έχει νόημα όταν εκδηλώνεται κατά την αρχική εξακρίβωση στοιχείων και όχι ως έκβαση αυθαίρετων προσαγωγών”.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, σε απάντηση ανακοίνωσης της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ( Ε.Φ.Ε) με αφορμή την προσαγωγή φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου από το κέντρο της Αθήνας (04/08-13.25)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport