Αμυγδαλέζα: Εκκενώθηκε προληπτικά το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών λόγω της έκτασης στο μέτωπο της φωτιάς

Εξαιρετικά δύσκολη και αυτή η νύχτα για τις Πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τους πολίτες στα Βόρεια της Αττικής καθώς μαίνονται τα πύρινα μέτωπα και δεν φαίνεται να μπορούν να ελεγχθούν σύντομα

Εντολή εκκένωσης του Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα καθώς το μέτωπο πέρασε τον κόμβο του Μαρκόπουλου. Οι περίπου 570 λαθρομετανάστες κρατούμενοι στην Αμυγδαλέζα απομακρύνθηκαν  από την Αστυνομία σε συνεννόηση με το υπουργείο Μετανάστευσης και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, στον Ασπρόπυργο και στο ΚΥΤ Σκαραμαγκά.

Η φωτιά έχει φτάσει πλέον στο ύψος της Μαλακάσας και έχει περάσει την Εθνική Οδό. Από τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην λαβει διάσταση προς το Μαρκόπουλο. Με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου, οι Πυροσβέστες προσπαθούν να φτιάξουν αναχώματα για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς με το μέτωπο να κατευθύνονται από τους ανέμους, προς τα ήδη καμμένα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης και των καταφυγίων στην Πάρνηθα, καθώς η κορυφή φλέγεται καθώς επίσης το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, το Μίλεσι, το Λεβύσσι και ο Κοκκινόβραχος Μαυροσουβάλας.

Για την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, τρία παραμένουν τα ενεργά μέτωπα. Πρόκειται για τη μεγάλη αναζωπύρωση  το απόγευμα (06/08) στη Βαρυμπόμπη και κατευθύνεται προς τα πρώτα σπίτια των Θρακομακεδόνων, οι οποίοι εκκενώθηκαν νωρίτερα, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά την περιοχή.

Το δεύτερο μέτωπο με διαστάσεις εστίες μαίνεται από τη νύχτα (05/08) στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων, όπου έχουν κάψει σπίτια και φτάνουν στις παρυφές της Σταμάτας,  και περιμετρικά της λίμνης Μαραθώνα με κατεύθυνση προς Καλέτζι. Ενώ ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις εντοπίζονται προς το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι.

Σε πλήρη εξέλιξη με ενεργές εστίες σε όλη την έκτασή του είναι το μέτωπο στις Αφίδνες που εκτείνεται μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ενώ αργά το απόγευμα (06/08) η πυρκαγιά που ξέσπασε πάνω από το νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων, σε χαμηλή βλάστηση έχει επεκταθεί και καίει δασική περιοχή στη βουνοκορφή του Ποικίλου όρους και εκτείνεται απειλητικά προς την Πετρούπολη.