ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Εμπρηστική επίθεση σε καφετέρια, για επαφές με τη Χρυσή Αυγή.

Άγνωστος πυροδότησε (24/10- 08.01) αυτοσχεδιο εμπρηστικό μηχανισμό απο γκαζάκια, έξω από καφετέρια, η οποία είχε στοχοποιηθεί με αναφορά ως “στέκι στελεχών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής”, στους Αμπελοκηπους. Αποτέλεσμα, υλικές ζημίες στην πρόσοψη του καταστήματος.

image

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, έχουν παραλάβει υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγραφεί η παρουσία ατόμου, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κράνος, και σακίδιο πλάτης, κινείται έξω από την επιχείρηση (24/10-03.10).
Καταγράφεται να τοποθέτει τα γκαζάκια και πυροδοτεί τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό. Από τη φωτιά που ξέσπασε, προκλήθηκαν υλικές ζημίες στην πρόσοψη και τα τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης. Ο δράστης τοποθέτησε τον αυτοσχέδιο μηχανισμό, αποτελούμενο από 5 γκαζάκια- εξερράγησαν 4από τα γκαζάκια-, τα οποια έχουν παραληφθεί απο τις Αρχές.

image

Η συγκεκριμένη καφετέρια έχει αποτελέσει “προσδιορισμό στόχου” σε ιστότοπους και φόρουμ, με αναφορά σε  “μπυραρία -στέκι μελων της Χρυσής Αυγής”. Την επιχείρηση έχει αναφέρει στην κατάθεσή του στις Ανακριτικές Αρχές και ο «μάρτυρας Γ», ο οποίος κατονομάζει την επιχείρηση ως “στέκι μελών, στελεχών και Βουλευτών της Χρυσής Αυγής”.
Προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική, ενώ εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες καταστημάτων κι επιχειρήσεων της περιοχής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport