Αμφιθέα Ιωαννίνων: Πήγαν να ελέγξουν ανήλικα Ρομά με σκύλο και δάγκωσε Αστυνομικό- Συμπλοκή με 15 άτομα συνελήφθη ο πατέρας

Αστυνομικοί κλήθηκαν για έλεγχο σε Ρομά, κατά παράβαση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού και δέχθηκαν επίθεση από ομόφυλούς τους, ενώ ο σκύλος που είχαν μαζί τους δάγκωσε έναν Αστυνομικό

Στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, περιπολικό της Άμεσης Δράσης μετά από καταγγελία περιοίκων μετέβη στην περιοχή (26/12) , για έλεγχο σε ανήλικα Ρομά, κατά παράβαση των διατάξεων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού. Το πλήρωμα του περιπολικού εντόπισε τα δύο ανήλικα Ρομά να περιφέρονται στο χωριό συνοδεύοντας κι έναν σκύλο.

Σύμφωνα με το τοπικό epiruspost.gr, στην παρουσία του πληρώματος της ΕΛΑΣ, στο σημείο μετέβη και ο πατέρας των δύο ανήλικων ηλικίας 10και 14ετών, από κοινού με περίπου 15ομόφυλούς τους, από τον παρακείμενο καταυλισμό, και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με το σκύλο να δαγκώνει τον έναν από τους δύο ενστόλους.

Στο χωριό μετέβησαν σε συνδρομή και άλλα αστυνομικά πληρώματα, για αναζητήσεις των δραστών της επίθεσης στους Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Με τους Ρομά να διαφεύγουν στον καταυλισμό, συνελήφθη ο  πατέρας των δύο ανηλίκων και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία. 

Οι δύο Αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα για τις πρώτες βοήθειες. Για το επεισόδιο ενεργείται προανάκριση ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των Ρομά δραστών της επίθεσης σε βάρος των Αστυνομικών .