Αμαλιάδα: Αθωωτική απόφαση για τον νόμιμο εκπρόσωπο πολυεθνικής οχημάτων, για το θανατηφόρο τροχαίο της Άννας Πολλάτου

Απόφαση για τον κατηγορούμενο νόμιμο εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων, στο τροχαίο επί της εθνικής οδού Πύργου- Πατρών, στο ύψος της Βάρδας με συνέπεια το θάνατο της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου

Η συνεδρίαση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας  ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (23/04), είχε ξεκινήσει στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, με τους συγγενείς της Ολυμπιονίκη Άννας Πολλάτου, να αποχωρούν απογοητευμένοι με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. Η απόφαση, για τον νόμιμο εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων, ήταν αθωωτική από την Έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, και συντάχθηκε με την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας.

Η Άννα Πολλάτου το μεσημέρι της 14ης Μαΐου 2014, κατευθύνονταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης, έχασε τον έλεγχο του Smart που οδηγούσε , με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με αντιθέτως κινούμενο αγροτικό όχημα, με κατεύθυνση προς την Πάτρα. Από τη σύγκρουση η Άννα Πολλάτου κατέληξε ακαριαία στα τραύματά της, ενώ τραυματίστηκαν και το ζευγάρι που επέβαινε στο αγροτικό όχημα.

Βάσει του πορίσματος πραγματογνωμοσύνης (2019) που απέδιδε το θάνατο της νεαρής οδηγού συνεπεία κατασκευαστικού λάθους στο  Smart που οδηγούσε η Ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου, κ η -τότε – Αντιεισαγγελέας Αμαλιάδας Αγγελική Κυριαζή είχε ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων. Είχε προκύψει από την εξέταση των οχημάτων, ότι κατά τη σύγκρουση των δύο οχημάτων, αποκολλήθηκαν το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και είχαν βίαιη κίνηση προς την καμπίνα του οδηγού.